Skip to content

Elf redenen om naar De Eerste Nederlandse Filmnacht te gaan

Grote kans dat je tot dit moment nog nooit van De Eerste Nederlandse Filmnacht hebt gehoord. Dat is niet erg – wij praten je bij.

Door Femke Pijls26 april 2016

De Eerste Nederlandse Filmnacht, die vrijdag 29 april plaatsvindt, is in het leven geroepen om de Nederlandse arthousefilm en filmtheaters bekender te maken bij een jonger publiek. Tijdens deze filmnacht vertoont Eye de film Stop Acting Now (Mijke de Jong, 2016) waarin je ziet hoe theatercollectief Wunderbaum stopt met acteren en besluit de wereld te redden.
Wij geven je 11 redenen waarom je écht, maar dan ook echt, naar De Eerste Nederlandse Filmnacht moet gaan.

1. Een film kijken, met je vrienden, in één van de mooiste bioscoopzalen van Amsterdam. Need we say more?
2.
Na de film is er een Q&A met regisseur Mijke de Jong herself, voor al je vragen en onopgeloste mysteries – Mijke staat je te woord.
3.
Heb je al eens gehoord van theatercollectief Wunderbaum? Na het zien van deze film behoren ze tot je favorieten.
4.
Tijdens De Eerste Nederlandse Filmnacht bezoek je niet alleen EYE maar ook het Ketelhuis; twee filmtheaters voor de prijs van één.
5.
Zonder een hapje en drankje is deze avond niet compleet. Verwacht geen bier & bitterballen, maar hapjes van Guerilla Kitchen Amsterdam en drankjes in de tranenbar. Huilen, maar dan leuk.
6.
Watervrees? Of vind je het in Noord zo leuk dat je eigenlijk niet per se meer naar de overkant wilt? De tocht over het IJ maak je niet alleen, theatercollectief the Imperial Armpits neemt je mee naar het Ketelhuis. Wedden dat het pontje nog nooit zo gezellig is geweest?
7.
Film, kunst, muziek, theater, debat én een DJ. Het feest in Het Ketelhuis gaat door tot 03:00 uur, moeilijke plannen voor de nacht zijn dus niet meer nodig.
8.
Zit je toevallig in een existentiële crisis? Daar zou je zomaar uit kunnen komen op deze avond. Draai aan Het Rad van Fortuin voor een nieuw doel in je leven.
9.
Zachte, pluche bioscoopstoelen zijn gewoon heel erg fijn.
10.
De Nederlandse arthousefilms, maar ook de Nederlandse filmtheaters zijn de moeite waard. Het is zonde om er niet wat meer tijd door te brengen.
11.
Nog één keer: film, hapjes, drankjes, theater en dansen voor €10, €5 als je een student bent en zelfs helemaal gratis met je Cineville of We Are Public pas. Zien we je daar?

Info

Wanneer: Vrijdagavond 29 april 2016
Waar:
Amsterdam, Eye en Het Ketelhuis
Kosten:
€10, €5 (student) of €0 (Cineville + WAP)
Handig om mee te nemen:
je fiets, voor de tocht van Eye naar Het Ketelhuis

Tags

Exposed