Skip to content

Grolsch nieuwe partner Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum en Koninklijke Grolsch hebben voor de komende vijf jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend. Per 1 januari 2024 is Grolsch de exclusieve bierleverancier van Eye Filmmuseum. Grolsch steunt al decennialang de filmcultuur in Nederland. Eye en Grolsch delen een liefde voor vakmanschap, samenzijn en duurzaamheid.

Door Eye redactie22 januari 2024

‘Vakmanschap is meesterschap’. Die Grolsch-leus is ook van toepassing op Eye Filmmuseum, dat via diverse onderwijsprogramma’s en traineeships filmtalent in alle facetten stimuleert. Daarnaast is deze spreuk ook van toepassing op de rijke collectie van Eye, het nationale filmisch erfgoed, waar films met veel passie en kennis worden gerestaureerd, geconserveerd en gedigitaliseerd.

Eye Filmmuseum is verheugd een nieuwe partner te kunnen omarmen die op het gebied van duurzaamheid diverse ambitieuze stappen durft te nemen. Zo is de Grolsch-brouwerij al grotendeels van fossiele energie overgeschakeld naar duurzame energie, werd vorig jaar een nieuwe krat geïntroduceerd die voor 98 procent gemaakt is uit oude kratten en zet de brouwer ook op maatschappelijk gebied duurzame stappen met een eigen vrijwilligersprogramma voor medewerkers.

Bregtje van der Haak, directeur Eye Filmmuseum:

‘Vakmanschap is een gedeelde waarde voor Grolsch en Eye Filmmuseum. Ook delen wij een grote liefde voor film. Dat Grolsch een van de meest duurzame brouwerijen van Nederland is, is voor ons een pluspunt. Wij zijn dan ook buitengewoon trots op deze samenwerking en verheugen ons om samen het feest van de film te vieren.’

Remco van der Meer, Sales Lead bij Grolsch:

‘Grolsch is al jaren nauw betrokken bij de Nederlandse filmcultuur. Wij zijn dan ook erg trots op de samenwerking met Eye Filmmuseum. Grolsch en Eye vinden elkaar niet alleen in de passie voor het vakmanschap, maar ook in het delen van betekenisvolle ervaringen. We kijken erg uit naar alles wat deze samenwerking te bieden heeft!’

Over Grolsch

Grolsch is een merk dat weinig introductie behoeft. Grolsch is het product van een eeuwenoude brouwtraditie, geworteld in de nuchtere Nederlandse mentaliteit. Geserveerd in de iconische en stoere beugelfles, is het bier een tijdloos bewijs van kwaliteit en vakmanschap. Grolsch staat bekend om dat Vakmanschap en Meesterschap. Al 400 jaar. Maar wat maakt Grolsch nou écht bijzonder? De ingrediënten die we gebruiken? Het brouwproces? Onze beugelfles? Dat is zeker belangrijk.

Maar minstens zo belangrijk is dat we brouwen omdat we mensen willen verbinden. Mensen zoals jij en ik. Mensen die zich verbonden willen voelen. Met elkaar. Met familie en vrienden. Met collega’s. We brouwen voor betekenisvolle momenten tussen mensen. Betekenisvolle momenten waarop je echt even tijd voor elkaar neemt. Tijd met mensen waarbij je volledig jezelf kunt zijn. Momenten als deze zijn onbetaalbaar en ze staan voor altijd in je geheugen gegrift wanneer ze verzegeld worden met de 'plop' van een Grolsch-beugelfles.

Over Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum is het enige museum voor film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. De collectie van Eye omvat meer dan 55.000 Nederlandse en internationale films en een veelvoud aan affiches, foto’s, filmapparatuur, boeken en persoonlijke archieven, waaronder de vermaarde Unesco-werelderfgoedcollectie van filmpionier Jean Desmet. Eye bewaart, restaureert en presenteert film; van klassiekers, kaskrakers en vroege avant-gardefilms tot en met de allernieuwste VR-experimenten.

In het iconische gebouw aan het Amsterdamse IJ organiseert Eye tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis, tot aan de meest actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Het filmmuseum toont film in al zijn diversiteit en promoot de Nederlandse film en filmcultuur in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.