Skip to content

Short Scores: LazerGazer

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. LazerGazer koos voor Fun on a Sand Hill (1899).

Door Thijs Havens26 november 2021

LazerGazer maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij Fun on a Sand Hill (1899), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Hala Namer, ook wel bekend als LazerGazer, geboren in Damascus en gevestigd in Amsterdam. Artiest, muzikant en dj.

Hala's audiovisuele producties roepen een brede keur aan energie en rauwe emoties op. Haar werk is een ambient emotionele rollercoaster en een mythe-stimulatie.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

Aanvankelijk lokte de spanning tussen het geënsceneerde bewegende beeld en de echtheid van de collectieve actie me naar deze film.

Mijn proces is meestal intuïtief, ik vind bijvoorbeeld een bepaald element waarop ik me concentreer en bouw het geluid daar omheen. Ik merkte een jongen op, hij deed me erg denken aan het satellietpersonage in de Koerdische film Turtles Can Fly van Bahman Ghobadi. Ik wilde het de sfeer meegeven van de langzame spanningsopbouw en melancholische melodieën die Koerdische cinema zijn bijzondere schoonheid geven.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten