Film + de maker

Wat zou jij doen als je scenarist, geluidsman of cameraman was? En waarom eigenlijk is er bij deze film voor die muziek gekozen en deze acteurs? Leerlingen verplaatsen zich in de schoenen van een filmmaker.

Extra bijzonder is dat er ook een echte filmmaker komt die de leerlingen meevoert achter de schermen van de filmwereld. Wat komt er bij kijken om een film te maken? Welke keuzes moet je maken? En komt de film op de leerlingen over zoals de filmmaker bedoeld heeft?

Ook gaan we op een speelse manier in op de kracht van beeldtaal. Leerlingen zijn gewend om film te kijken en na te denken over het verhaal. Maar als je verder kijkt, wat zie je dan? Door kijkvragen, doe-opdrachten en dialoog leren leerlingen nog beter kijken: een onmisbare vaardigheid in de wereld van nu.

Dit programma is geschikt voor de bovenbouw van HAVO/VWO, VMBO-GL, VMBO-TL, (creatieve) MBO's en HBO/WO. Het sluit aan bij eindtermen van Kunst Algemeen (filmanalyse) en CKV. Film + de maker is uitermate geschikt voor een opdracht in Domein B - dimensie Individueel en Coöperatief en Amusement en Engagement.

De films in dit programma zijn

- Sevilla (NL, 2012, 11:14)
- I Love Hooligans*( NL, 2013, 13 minuten – Jan-Dirk Bouw)
- Sync!* (NL, 2013, 10 minuten – Mari Sanders)
- Yulia & Juliet* (NL, 2018, 12 minuten – Zara Dwinger)
*Voor dit programma werken we samen met drie filmmakers; welke tweede film we vertonen is afhankelijk van welke maker aan kan sluiten bij het nagesprek.

Verdere informatie

Duur

1 uur en 30 minuten

Prijs

€7 per leerling/student (starttarief gaat uit van 30 leerlingen)

Aantal leerlingen

Maximaal 60

Aantal begeleiders

Neem voor elke 15 deelnemers een begeleider mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis.

Voor wie

Klassen 4-6 van vmbo-gl/tl, havo en vwo. Alle leerjaren in het mbo, hbo en wo.

Boek programma

Gebruik de knop aan de rechterzijde om dit programma te boeken. Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met onze Educatie-afdeling: educatie@eyefilm.nl