Dinsdag 7 februari sluit Eye on 16:00 wegens een besloten evenement. Onze excuses voor het ongemak.

Sluit
Skip to content

Film + de maker

Wat komt er allemaal bij kijken als je een film maakt? Welke keuzes moet je maken? En komt de film over zoals de filmmaker het bedoeld heeft? In Film + de maker kijk je niet alleen film, je ontmoet ook de filmmaker die je een inkijkje geeft in het proces van idee tot film.

Door de actieve opzet en filmanalyse ontdekken leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Er wordt op een speelse manier ingegaan op de kracht van beeldtaal. Zo leren leerlingen nog beter kijken en meer zien in film. Wat zouden zij doen als zij de scenarist, geluidman of cameraman waren? Ze beantwoorden kijkvragen, doen opdrachten en gaan niet alleen met elkaar, maar ook met de filmmaker in gesprek.

In totaal wordt naar twee korte films gekeken. We starten de les met de film Sevilla (NL 2012, 11') die leerlingen samen met een filmdocent analyseren. Daarna ontmoeten ze de maker van een van onderstaande films, afhankelijk van welke filmmaker aanwezig kan zijn:

I Love Hooligans
(Jan-Dirk Bouw, NL 2013, 13')
Sync!
(Mari Sanders, NL 2013, 10')
Yulia & Juliet (Zara Dwinger, NL 2018, 12')

Dit programma is geschikt voor de bovenbouw van HAVO/VWO, VMBO-GL, VMBO-TL en (creatieve) MBO's. Het sluit aan bij eindtermen van Kunst Algemeen (filmanalyse) en CKV.

Verdere informatie

Duur

1 uur en 30 minuten

Prijs

€ 250,- per klas

Aantal leerlingen

Maximaal 60 leerlingen (2 klassen)

Aantal begeleiders

Neem voor elke 15 deelnemers een begeleider mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

Voor wie

Klassen 4-6 van vmbo-gl/tl, havo en vwo. Alle leerjaren in het mbo, hbo en wo

Boek programma

Gebruik de knop aan de rechterzijde om dit programma te boeken. Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met onze Educatie-afdeling: educatie@eyefilm.nl

Activiteiten voor kinderen in Eye