Skip to content

Kinderprogramma's

Ontdek de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Speel met film, maak film en kijk film. Voor kinderen en jongeren is er altijd wat te doen in Eye. Bekijk hieronder ons aanbod, ook voor thuis.

still uit Knor (Mascha Halberstad, NL/BE 2022)
still uit Knor (Mascha Halberstad, NL/BE 2022)

Zomervakantie in Eye

Voor kinderen is er deze zomer altijd iets te doen in Eye. Van een bijzondere familiefilm tot een interactieve videotour. En er ligt een gratis speurtocht klaar! Kom je ook langs?

Lees meer

Groepsbezoek

Kom je met een groep?
Vergeet je niet vooraf aan te melden!

Meld je aan
Filmapparatuur in de vaste presentatie
© Mike Bink

Vaste presentatie

Hoe zagen cinema-apparaten er vroeger uit en welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? De vaste presentatie in het Panorama geeft hier antwoord op, en is elke dag te bezoeken op vertoon van een ticket voor film of tentoonstelling (gratis t/m 17 jaar).

Meer informatie
illustratie Cinemini

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de leukste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
Activiteiten voor kinderen in Eye

Familieprogrammering

In de vier zalen van Eye zie je de mooiste kinderfilms: elke woensdag, zaterdag, zondag en dagelijks in de schoolvakantie. Tip: met de Stadspas met de groene stip betaal je €1,50 (normale prijs vanaf €7,50) voor een filmkaartje.

Laat je mening horen!

Ben je van plan om naar Eye te komen? Meld je dan thuis alvast aan als Museuminspecteur bij Museumkids. Na afloop van je bezoek mag je vertellen hoe je het bij ons vond. Je wint badges en maakt kans op leuke prijzen. En wij gebruiken jouw tips om het bij ons nóg leuker te maken voor kinderen.

Meld je meteen aan bij museumkids.nl