Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Academy Awards – Nederlandse Oscar-inzending

SEE NL treedt op als de officiële organisatie die de selectie van de Nederlandse Oscar-inzending coördineert voor de categorie International Feature Film en verzorgt de aanmelding bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Los Angeles.

Categorie International Feature Film

Ieder jaar wordt door de Nederlandse Oscar Selectie Commissie (NOSC) een film gekozen die zal worden ingezonden als Nederlandse deelname aan de Academy Awards in de categorie International Feature Film, van de Academy of Motion Pictures, Arts and Sciences (AMPAS) in de Verenigde Staten. SEE NL treedt hierbij op als coördinerend bureau. De leden van de NOSC kiezen middels een officiële schriftelijke notariële stemming welke film wordt ingezonden naar de 94e Academy Awards. De NOSC bestaat uit afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties. De namen van de leden van de NOSC 2021 worden binnenkort op deze website gepubliceerd. Het AMPAS reglement van vorig jaar is hier na te lezen (zie RULE THIRTEEN SPECIAL RULES FOR THE INTERNATIONAL FEATURE FILM AWARD) en de Procedure Selectie Nederlandse Oscar Inzending 2020 kun je hier inzien.

Still uit Buladó (Eché Janga, 2020)
Still uit Buladó (Eché Janga, 2020)

Academy Awards korte films en documentaires

SEE NL ondersteunt Nederlandse inzendingen voor de Oscarcategorieën Animated Short Film, Live Action Short Film, Documentary Short Subject en sporadisch Documentary Feature. Binnenkort volgt hier ge-update informatie over de procedure en mogelijkheden.

Affiche van Mind my Mind (Floor Adams, 2019)
Affiche van Mind my Mind (Floor Adams, 2019)