Skip to content

Academy Awards – Nederlandse Oscar-inzending

SEE NL treedt op als de officiële organisatie die de selectie van de Nederlandse Oscar-inzending coördineert voor de categorie International Feature Film en verzorgt de aanmelding bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Los Angeles.

Categorie International Feature Film

Narcosis van regisseur Martijn de Jong en geproduceerd door OAK Motion Pictures is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.

Ieder jaar wordt door de Nederlandse Oscar Selectie Commissie (NOSC) een film gekozen die zal worden ingezonden als Nederlandse deelname aan de Academy Awards in de categorie International Feature Film, van de Academy of Motion Pictures, Arts and Sciences (AMPAS) in de Verenigde Staten. SEE NL treedt hierbij op als coördinerend bureau.

De leden van de NOSC kiezen begin september 2022 middels een officiële schriftelijke notariële stemming welke film wordt ingezonden naar de 95e Academy Awards. De NOSC bestaat uit afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties. De leden van de Nederlandse Oscar Selectie Commissie 2022 vind je in deze lijst. Het AMPAS reglement is hier na te lezen (Rule Thirteen – Special Rules for the International Feature Film Award) en de Procedure Selectie Nederlandse Oscar-inzending 2022 kun je hier inzien.

Producenten konden t/m 1 augustus 2022 hun film(s) aanmelden voor de selectie van de Nederlandse Oscar-inzending.

Neem voor meer informatie contact met ons op via nathaliemierop@eyefilm.nl of international@eyefilm.nl.

Still Narcosis
Narcosis van Martijn de Jong, Nederlandse inzending naar de 95e Academy Awards voor de categorie International Feature Film

Academy Awards korte films en documentaires

SEE NL ondersteunt Nederlandse inzendingen voor de Oscarcategorieën Animated Short Film, Live Action Short Film, Documentary Short Subject en sporadisch Documentary Feature. Binnenkort volgt hier ge-update informatie over de procedure en mogelijkheden.

Affiche van Mind My Mind (Floor Adams, 2019)
Affiche van Mind My Mind (Floor Adams, 2019)