Eye Filmmuseum is toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Per 28 november is Eye iedere dag open tot 17:00, en geldt de 1,5-meterregel en mondkapjesplicht ook binnen.

Meer informatie
Sluit

Academy Awards – Nederlandse Oscar-inzending

SEE NL treedt op als de officiële organisatie die de selectie van de Nederlandse Oscar-inzending coördineert voor de categorie International Feature Film en verzorgt de aanmelding bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Los Angeles.

Categorie International Feature Film

Do Not Hesitate van regisseur Shariff Korver en geproduceerd door Lemming Film is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.

Ieder jaar wordt door de Nederlandse Oscar Selectie Commissie (NOSC) een film gekozen die zal worden ingezonden als Nederlandse deelname aan de Academy Awards in de categorie International Feature Film, van de Academy of Motion Pictures, Arts and Sciences (AMPAS) in de Verenigde Staten. SEE NL treedt hierbij op als coördinerend bureau. De leden van de NOSC hebben begin oktober 2021 middels een officiële schriftelijke notariële stemming besloten welke van de 14 films die waren aangemeld voor de selectie, wordt ingezonden naar de 94e Academy Awards. De NOSC bestaat uit afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties. De namen van de leden van de NOSC 2021 kun je hier vinden. Het AMPAS reglement is hier na te lezen (Rule Thirteen – Special Rules for the International Feature Film Award) en de Procedure Selectie Nederlandse Oscar-inzending 2021 kun je hier inzien. Producenten konden tot 10 september 2021 hun film(s) aanmelden voor de selectie van de Nederlandse Oscar-inzending. Op 21 december maakt de Academy de shortlist bekend en op 8 februari worden de nominaties in alle categorieën bekend gemaakt. De 94e Oscaruitreiking vindt plaats op 27 maart 2022.

Neem voor meer informatie contact met ons op via nathaliemierop@eyefilm.nl / international@eyefilm.nl.

Still uit Do Not Hesitate van Shariff Korver
Still uit Do Not Hesitate van Shariff Korver

Academy Awards korte films en documentaires

SEE NL ondersteunt Nederlandse inzendingen voor de Oscarcategorieën Animated Short Film, Live Action Short Film, Documentary Short Subject en sporadisch Documentary Feature. Binnenkort volgt hier ge-update informatie over de procedure en mogelijkheden.

Affiche van Mind my Mind (Floor Adams, 2019)
Affiche van Mind my Mind (Floor Adams, 2019)