Eye Filmmuseum is toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Per 28 november is Eye iedere dag open tot 17:00, en geldt de 1,5-meterregel en mondkapjesplicht ook binnen.

Meer informatie
Sluit

Financiële ondersteuning

Voor een geselecteerd aantal festivals kan SEE NL een bijdrage leveren in de reiskosten van de regisseur zodat zij of hij aanwezig kan zijn op het festival om haar/zijn geselecteerde film te vertegenwoordigen.

Ter promotie van Nederlandse films in het buitenland worden regisseurs (soms hoofdrolspelers) uitgenodigd om bij de vertoning van hun film op festivals aanwezig te zijn. Voor een geselecteerd aantal festivals kan SEE NL een bijdrage leveren in de reiskosten. Dien hiervoor voorafgaand aan de reis een verzoek in via international@eyefilm.nl.

Voor een reisbeurs dient te worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
- de uitnodiging komt van een festival dat vermeld staat op de SEE NL Reisbeurslijst;
- het festival heeft een officiële uitnodiging verstuurd en biedt de genodigde min. 3 nachten hotel aan;
- de films die door het festival zijn geselecteerd, zijn gemaakt met als doel in de bioscoop te worden vertoond en zijn in principe ondersteund door het Filmfonds/CoBO;
- per festival kan slechts één reisbeurs worden aangevraagd.

Carice van Houten en Halina Reijn op Locarno
Carice van Houten en Halina Reijn op Locarno voor de première van Instinct (2019).
Cast en crew van Mijn bijzonder rare week met Tess op de Berlinale (2019).
Cast en crew van Mijn bijzonder rare week met Tess op de Berlinale (2019).

De tegemoetkoming in de reiskosten bedraagt voor speelfilms en feature-length documentaires in principe 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van €600 buiten Europa en 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van €200 binnen Europa. Voor korte films en documentaires bedraagt de tegemoetkoming in de reiskosten in principe 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van €300 buiten Europa en 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van €150 binnen Europa. Wijzigingen van bovenstaande bedragen en voorwaarden voorbehouden. Dien daarom altijd voorafgaand aan de reis het verzoek in.