Skip to content

Financiële ondersteuning

Voor een geselecteerd aantal festivals kan SEE NL een bijdrage leveren in de reiskosten van de regisseur zodat zij aanwezig kunnen zijn op het festival om hun geselecteerde film te vertegenwoordigen.

Ter promotie van Nederlandse films in het buitenland worden regisseurs (soms hoofdrolspelers) uitgenodigd om bij de vertoning van hun film op festivals aanwezig te zijn. Voor een select aantal festivals kan SEE NL een bijdrage leveren in de reiskosten. Dien hiervoor voorafgaand aan de reis een verzoek in bij Erik Mund.

Voor een reisbeurs dient te worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
- de aanvraag heeft betrekking op een festivalbezoek van de regisseur van de film in kwestie.
- de uitnodiging komt van een festival dat vermeld staat op de SEE NL Reisbeurslijst.
- het festival heeft een officiële uitnodiging verstuurd en biedt de genodigde min. 3 nachten accommodatie/hotel aan
- de officiële uitnodiging van het festival waarin tevens de accommodatie bevestigd wordt, dient bij de aanvraag bijgesloten te worden.
- de reisbeursregeling is enkel van toepassing op Nederlandse producties of Nederlandse majoritaire co-producties. Minoritaire co-producties komen helaas niet in aanmerking.
- per festival kan er per film slechts één reisbeurs worden aangevraagd.
- een aanvraag wordt bij voorkeur minimaal vier weken voor aanvang van het festival ingediend.

Carice van Houten en Halina Reijn op Locarno
Carice van Houten en Halina Reijn op Locarno voor de première van Instinct (2019).
Cast en crew van Sweet Dreams op Locarno (2023)
Cast en crew van Sweet Dreams op Locarno (2023)

Vergoedingen

Speelfilms & Lange Documentaires

De tegemoetkoming in de reiskosten bedraagt voor speelfilms en feature-length documentaires in principe 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van € 600 buiten Europa en 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van € 200 binnen Europa.

Korte Films & Korte Documentaires

Voor korte films en korte documentaires bedraagt de tegemoetkoming in de reiskosten in principe 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van € 300 buiten Europa en 2/3 van de kosten van het goedkoopste ticket naar de plaats van bestemming, met een maximum van € 150 binnen Europa.

Wijzigingen van bovenstaande bedragen en voorwaarden voorbehouden. Dien daarom altijd voorafgaand aan de reis het verzoek in bij Erik Mund.