NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Let the music dance 1990 pim de la parra 1

Let the Music Dance

Pim de la Parra / NL, 1990 / 93 min.

Ga er maar aan staan: een Europees Volkslied componeren terwijl een belastinginspecteur je voor de voeten loopt. Componist Adam (Boudewijn de Groot) houdt zich staande te midden van vele vriendinnen, chaos en geldgebrek. De la Parra’s in vijf dagen gedraaide minimal movie is een jazzy portret van de vrijgevochten levensstijl in Amsterdam eind jaren tachtig. Hans Dulfer en Ben Cramer zijn te zien in memorabele bijrollen, Paul Ruven was assistent-regisseur. Inleiding door Pim de la Parra en producent Sherman de Jesus.

Poster let the music dance 1990 pim de la parra

Adam Adamus moet haast maken; morgen komen leden van de Europese Commissie luisteren of het wat geworden is met hun opdracht voor een Europees volkslied. Maar Adam heeft nog niets overtuigends bij elkaar gepend, en de zangeres die hij nodig heeft komt maar niet opdagen. En dan moet hij ook nog een wirwar aan relaties met verschillende vrouwen ontknopen.

guerrilla tactics

In slechts vijf dagen wist De la Parra, ondersteund door Paul Ruven, Let the Music Dance te voltooien. Dit keer reageerde de anders zo kribbige pers positief op de guerilla tactics van de 'koning van de minimal movies'. De NRC zag “plezier en muzikale vaart” en lof was er ook voor het ontspannen optreden van coryfee Boudewijn de Groot als bohémien-componist. Ook de bijrollen van Hans Dulfer (impresario) en Ben Cramer (als een verlopen Tom Waits-achtige zanger) vielen op.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Pim de la Parra

Productiejaar

1990

Productieland(en)

NL

Originele titel

Let the Music Dance

Lengte

93 min.

Taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Parra Odyssee

Pim de la Parra richtte met brother in arms Wim Verstappen de geruchtmakende productiemaatschappij $corpio op, tekende voor de eerste grote Surinaamse speelfilm Wan Pipel en kreeg cultstatus als minimal movie­pionier.

Lees meer
campaign image Parra Odyssee (image from Obsessions)
Let the music dance 1990 pim de la parra 2
Let the music dance 1990 pim de la parra 3