Skip to content

Neem een uniek kijkje achter de schermen van Eye en ontdek ons aanbod in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Onze gids Boaz Blume vertelt je er in deze video van alles over, in NGT!

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Filmapparatuur in de vaste presentatie
© Mike Bink

Rondleidingen

Eye Filmmuseum biedt op aanvraag rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan door de permanente tentoonstelling en de tijdelijke tentoonstelling.

Iedere derde zondag van de maand is er een gratis instaprondleiding in NGT (niveau B2) door de tijdelijke tentoonstelling. De rondleiding voor de tentoonstelling Janis Rafa – Feed me. Cheat me. Eat me. vinden op zondag 19 november en 17 december plaats om 15:15. Meld je (gratis) aan voor een rondleiding of de instaprondleiding in gebarentaal bij rondleiding@eyefilm.nl.

Met je klas naar Eye? Voor meer informatie over rondleidingen in gebarentaal voor primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo neem contact op met educatie@eyefilm.nl.

Virtuele NGT-rondleiding in Eye

Liever zelfstandig met je smartphone door Eye? Scan de QR-code voor de uitlegvideo’s in de permanente tentoonstelling en ervaar de verschillende onderdelen van de tentoonstelling en 125 jaar filmgeschiedenis in NGT, met ondertiteling.

De introductie is hier te bekijken en de volledige playlist staat ook op YouTube.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Subcatch

Via de Subcatch-app wordt ondertiteld wat je niet hoort. Op onze website geven we aan welke Nederlandse films via de Subcatch-app te volgen zijn.

Ringleiding

We hebben ringleiding in onze zalen, vraag ernaar bij onze collega's bij de balie.

Kleuters spelen tijdens Cinemini met lichtbakken
© Corinne de Korver

Cinemini en Filmmagie met gebarentolk

Elke derde zondag van de maand is een gebarentolk NGT aanwezig bij Cinemini en Filmmagie.

Eye biedt programma’s in Nederlandse Gebarentaal (NGT) aan mede dankzij de samenwerking met Stichting IN Gebaren en een financiële bijdrage van Freek en Hella de Jonge Stichting. Musea in Gebaren, een initiatief van Stichting IN Gebaren, zet zich in voor toegankelijke kunst en cultuur voor doven en slechthorenden.

Eye Filmmuseum werkt samen met Musea in Gebaren, een initiatief van Stichting IN Gebaren.