Skip to content

Bereikbaarheid

Eye Filmmuseum ligt recht tegenover station Amsterdam Centraal en is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en de gratis pont. Er zijn betaalde parkeerplaatsen in de buurt.

Openbaar vervoer

Bij aankomst op station Amsterdam Centraal volg je de borden richting de veerponten neem je de uitgang aan de IJzijde. Neem de pont richting Buiksloterweg (lijn F3). De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. De rit naar de overkant duurt minder dan vijf minuten. Na aankomst is het ongeveer nog drie minuten lopen naar Eye.

Vanaf Amsterdam-Noord is Eye ook per bus bereikbaar. Neem lijn 38 en stap uit bij halte Buiksloterwegveer.

Plan je ov-reis

Stippel je route van tevoren uit via 9292.

Plan je reis

Bromfiets/scooter

Het museum ligt aan de IJpromenade. Dit is een fiets-/voetpad waarop brommers en scooters niet zijn toegestaan. Parkeer deze dus voor de brug over het kanaal.

Autoroute en parkeren

Eye beschikt niet over een parkeergarage. De dichtstbijzijnde garage direct naast Eye is A'DAM Parking, onder de naastgelegen A'DAM Toren. Gebruik Overhoeksplein 1 als navigatiepunt. Let op: het aantal beschikbare parkeerplaatsen is zeer beperkt. Wil je zeker zijn van een parkeerplek? Bij Parking Centrum Oosterdok en Parkeergarage IJdock kun je van tevoren reserveren. Deze garages zijn aan de andere kant van het IJ, in de buurt van Amsterdam Centraal, en op circa 20 minuten loopafstand (inclusief pont).

Parkeerplaats voor personen met een handicap

Er zijn twee parkeerplaatsen voor personen met een handicap in de parkeergarage van de A'DAM Toren. Bij de uitgang 'A'DAM Toren' is een automatische deur naar buiten aanwezig.

Let op:

Door bouwwerkzaamheden kan (de omgeving van) Eye minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering, zodat je niet onnodig omloopt of omrijdt. Bekijk voor je van huis vertrekt werkzaamheden op je route.

Eye Collectiecentrum

Eye Collectiecentrum ligt in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord, aan de Asterweg 26.

Bij aankomst op het Centraal Station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten.

Vanaf de pont bevindt het Collectiecentrum zich op 15-20 minuten lopen, of ongeveer 5 minuten fietsen. Loop of fiets langs Eye Filmmuseum via Overhoeksparklaan, Bundlaan, Grasweg naar de Asterweg. Het Collectiecentrum bevindt zich halverwege de haltes Grasweg en Distelweg van lijn 38.

Ga met de bromfiets/scooter vanaf de pont rechtdoor op Buiksloterweg, Ranonkelkade. Neem de eerste afslag naar links over het kanaal en sla daarna rechtsaf naar de Docklandsweg die overgaat in de Asterweg. Voer met de auto Asterweg 26 in op je navigatiesysteem. Er kan op straat geparkeerd worden.