Skip to content
campagnebeeld Cinedans Festival 2022

Festival

Cinedans 2022

165 films uit 79 landen!

22 — 26 juni 2022

Cinedans 2022: still uit Mother Melancholia
still uit Mother Melancholia (Samantha Shay)

Cinedans presenteert een interdisciplinair programma waar de twee bewegingskunsten, dans en film, bij uitstek een verbintenis aangaan. Verbinding, vernieuwing en meerstemmigheid staan centraal in deze 18e internationale editie.

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Cinedans 2022: still uit Habitat (David Jakob)
still uit Habitat (David Jakob)
Cinedans 2022: still uit Anon (Suzana Phialas)
still uit Anon (Suzana Phialas)

Het programma

Het Cinedans-programma omvat een sterke, diverse en spannende selectie films, die meedingen in de International Dance Film Competition en de Performance Relay & Camera Rework Competition, georganiseerd in samenwerking met dancescreen - IMZ International Music + Media Center.

Daarnaast presenteert Cinedans bijzondere documentaires die inzicht geven in de werkwijze van choreografen en dansers, of die een bijzonder project of dansstroming belichten.

In de New Dutch Shorts is een brede selectie dansfilms van eigen bodem te zien.

Specials

Dit jaar staan er vijf specials op het programma over uiteenlopende onderwerpen, waaronder: Nieuwe invloeden & jonge makers in het klassieke ballet in Ballet Unleashed; Reflectie op diversiteit in dans en maatschappij in Black Dance Matters; Opvallende dansfilms waarin westerse en Aziatische invloeden samensmelten in Focus: Taiwan; Late night programma met spannende films over de relatie tussen seks en dans in XXXplicit Dance

Cinedans 2022: still uit Crow (Robin Boissevain)
still uit Crow (Robin Boissevain)

Mis naast dit alles ook de voorstellingen, installaties, VR, lezingen, workshops, pitches, Q&A's en gratis screenings niet!

poster Cinedans Festival 2022
Beeld op de poster: Vivaldis (Philippe Decouflé)

Festivalprogramma

Cinedans FEST '22 vindt plaats van 22 tot 26 juni in Eye en A Lab.
Koop je kaartje per film, of koop je passe-partout voor het hele festival.

Cinedans FEST '22 is een hybride festival. Op cinedans.nl kun je wereldwijd dansfilms bekijken. Het online festivalprogramma zal beschikbaar zijn van 24 juni - 1 juli.

VR Focus

Voor de derde keer op rij organiseert Cinedans het Cinedans VRLab. In de Playground van het A Lab, experimenteren drie internationale makers met dans, beweging en het lichaam in een virtuele omgeving. Op 25 en 26 juni houdt het VRLab open huis. De deuren staan open voor het Cinedans publiek. Ontmoet de makers, maak kennis met hun onderzoek en maak deel uit van hun experimenten.

Daarnaast organiseert Cinedans samen met ImproVive – VR development Studio in Amersfoort – een workshop voor dans- en filmmakers, beeldend kunstenaars en vormgevers, waarin kennis gemaakt kan worden met Virtual Reality.

Check het programma voor meer informatie.

Ook iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.