Skip to content
campagnebeeld IDFA 2021

Festival

IDFA 2021

17 — 27 november 2021

Artavazd Pelechian (IDFA 2021) © Raymond Depardon
© Raymond Depardon

Je kunt kiezen uit meer dan 250 films en events, met een groot aantal premières, het beste van internationale festivals, nieuwe films van bekende documentairemakers en een overzicht van nieuw werk van Nederlandse regisseurs. Ook is er een uitgebreid Talksprogramma waar makers met elkaar en met het publiek in gesprek gaan.

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Hito Steyerl (IDFA 2021)

Dit jaar presenteert IDFA een speciaal programma rond filmmaker en videokunstenaar Hito Steyerl. Als eregast van IDFA heeft ze een Top 10 samengesteld van films die haar hebben geïnspireerd en beïnvloed. Ook presenteert IDFA een selectie documentaires van de grote Armeense filmmaker Artavazd Pelechian, inclusief zijn nieuwe film Nature.

Verder viert IDFA DocLab, de plek voor interactieve en immersieve projecten, het 15-jarig bestaan met het themaprogramma Liminal Reality. Naast de competitieprogramma’s, waaruit door jury’s de IDFA Awards worden toegekend, zijn er ook de premièresecties Luminous en Frontlight.

still uit Symbiosis (Polymorf, NL 2021)
still uit Symbiosis (Polymorf, NL 2021)

Virtual reality-ervaring Symbiosis

Geïnspireerd op het werk van wetenschapshistoricus en -filosoof Donna Haraway, auteur van A Cyborg Manifesto, die in Eye zal zijn voor een DocLab Live, voert de virtual reality-ervaring Symbiosis voor meerdere personen en meerdere zintuigen je mee naar een wereld zo'n tweehonderd jaar in de toekomst.

Meer informatie

Bekijk de trailer voor Symbiosis:

placeholder trailer Xtended: Symbiosis (VR)

Het focusprogramma The Future Tense reflecteert op wat de toekomst is of kan zijn, terwijl het tegelijkertijd altijd buiten ons bereik ligt. En het focusprogramma unConscious Bias verkent het huidige debat over de invloed van het koloniale verleden en de manieren waarop dit verleden zijn sporen nalaat op thema’s van nu.

poster IDFA 2021

Films, talks & events

Meer informatie over het festival, het programma en ticketverkoop vind je op idfa.nl.

IDFA in Eye

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.