Skip to content
campagnebeeld IDFA 2022

Festival

IDFA 2022

10 — 20 november 2022

campagnebeeld IDFA 2022

Je kunt kiezen uit zo’n 270 films en nieuwemediaprojecten, met een groot aantal premières, het beste van internationale festivals, nieuwe films van bekende documentairemakers en een overzicht van nieuw werk van Nederlandse regisseurs.

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

campagnebeeld IDFA 2022
still uit All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras, US 2022)
still uit All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras, US 2022)

Dit jaar is er een speciaal programma rond de Amerikaanse filmmaker en activist Laura Poitras, eregast van IDFA 2022. Het festival zal Poitras’ complete oeuvre vertonen, waaronder haar recent met een Gouden Leeuw bekroonde nieuwste film All the Beauty and the Bloodshed. Ook stelde Poitras voor IDFA een Top 10 samen van films die raken aan haar passie voor de documentairecinema.

Daarnaast slaat IDFA met twee nieuwe focusprogramma’s - Around Masculinity over het debat rond mannelijkheid en Playing Reality over theater als ruimte en concept - een brug tussen urgente thema’s en de documentairegeschiedenis. En DocLab, IDFA’s programma voor interactieve en immersieve documentaires, viert in november de zestiende editie onder de noemer Nervous Systems.

Meer informatie over het festival, het programma en ticketverkoop vind je op idfa.nl.

poster IDFA 2022

IDFA 2022

IDFA in Eye

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.