Skip to content

Missing Pictures

Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase, Lee Myung-Se in een VR-ervaring van Clément Deneux

15 december 2022 — 4 januari 2023

Een door de computer gegenereerde illustratie toont een tent die 's nachts van binnenuit verlicht is, de maan schijnt boven. In silhouet zijn een volwassene en een kind te zien , het kind lijkt een verhaal te vertellen. (still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building))
still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building)

In het VR-werk van Clément Deneux sta je samen met deze vijf regisseurs in een scène uit hun nooit gemaakte film, terwijl deze je vertelt over het gedroomde project. Parallel aan de VR-ervaring vertoont Eye de beste films van deze makers.

Bij elke gemaakte film sneuvelen er tientallen films die het witte doek nooit halen. In de VR-ervaring Missing Pictures leiden Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se ons rond in het verhaal dat ze nooit hebben kunnen vertellen.

Een door de computer gegenereerde afbeelding toont een figuur die voor een gootsteen staat en een pot ramennoedels en eetstokjes vasthoudt. (still uit Missing Pictures (Oh Debu van Naomi Kawase))
still uit Missing Pictures (Naomi Kawase's Oh Debu)
still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building)
still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building)

Voor de vijfdelige VR-serie Missing Pictures zijn Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se gevraagd naar een film die ze altijd hadden willen maken maar die nooit is voltooid. Nu vertellen ze alsnog, in een virtual reality-wereld, waarom deze film destijds zo belangrijk voor hen was. En waarom deze nooit is gemaakt.

Lees meer over de VR-ervaring
portret Naomi Kawase (© Willem Sluyterman van Loo)
Naomi Kawase (© Willem Sluyterman van Loo)

Naomi Kawase en Clément Deneux over Missing Pictures

Bij de opening van het programma waren regisseur van de VR Clément Deneux en filmmaker Naomi Kawase te gast in Eye. We vroegen ze naar hun ervaringen met het nieuwe medium.

Bekijk de interviews

Bekijk de trailer voor Missing Pictures:

campagnebeeld (opgemaakt) Missing Pictures

Parallel aan de VR-ervaring Missing Pictures vertoont Eye in de filmzalen onder andere Naomi Kawase's Still the Water (2014) en The Mourning Forest (2007); Catherine Hardwicke's Thirteen (2003); The Funeral (1996) en Bad Lieutenant (1992) van Abel Ferrara; Lee Myung-Se's Nowhere to Hide (1999) en Rebels of the Neon God (1992) van Tsai Ming-liang.

Op 16 december is er ook een special met de VR-regisseur Clément Deneux en internationaal gevierde filmregisseur Naomi Kawase, die meer vertellen over de serie, hun samenwerking en het verschil in aanpak en effect tussen cinema en VR-ervaring.

still uit Still the Water (Naomi Kawase, JP 2014)
still uit Still the Water (Naomi Kawase, JP 2014)

“De relatie tussen cinema en nieuwe vormen van bewegend beeld en geluid is een van de speerpunten van Eye.”

Anna Abrahams, programmeur Eye

Een door de computer gegenereerd beeld van een moederfiguur die de hand vasthoudt van een klein kind, ze lopen van de toeschouwer weg in een sneeuwig landschap. (still uit Missing Pictures (Lee Myung-Se's Father Is Gone))
still uit Missing Pictures (Lee Myung-Se's Father Is Gone)
Een door de computer gegenereerd beeld van een man die op een dak staat en uitkijkt over een stadsgezicht waar door donkere rookwolken de wolkenkrabbers amper te zien zijn. (still uit Missing Pictures (Abel Ferrara's Birds of Prey))
still uit Missing Pictures (Abel Ferrara's Birds of Prey)
poster Xtended: Missing Pictures

Films, talks & VR

In een computergegenereerde afbeelding staan ​​vier figuren op de voorgrond van een zanderig berglandschap met her en der verspreide ingenieurswerken, op de achtergrond blazen drie industriële schoorstenen donkere rook de lucht in. (still uit Missing Pictures (The Monkey Wrench Gang van Catherine Hardwicke))
still uit Missing Pictures (Catherine Hardwicke's The Monkey Wrench Gang)

Missing Pictures werd mogelijk gemaakt door:

In samenwerking met