Skip to content
Volwassenen zitten en staan ​​in het midden van een donkere ruimte, tegenover de muren bedekt met kleurrijke filmprojecties. De projecties zijn videofragmenten uit de Eye-collectie gesorteerd op kleur en thema

© Jordi Wallenburg

Openbare collegereeks

This is Film! 2024

Film Heritage in Practice

6 maart — 15 mei 2024

still uit We Aim to Please (Margot Nash & Robin Laurie, AU 1976)

still We Aim to Please (Margot Nash & Robin Laurie, AU 1976)

Onder het overkoepelende thema ‘Presenting of Audiovisual Collections: Experiments and Explorations’, dit jaar ook het thema van de Eye International Conference, presenteren en bespreken wetenschappers en filmprofessionals van over de hele wereld opmerkelijke archiefpraktijken en initiatieven.

This is Film! Film Heritage in Practice is een jaarlijkse openbare collegereeks met internationale gastsprekers en filmvertoningen gewijd aan opmerkelijke projecten op het gebied van filmrestauratie en filmerfgoed.

still uit Naked Acts (Bridgett Davis, US 1995)
still uit No Archive Can Restore You (Onyeka Igwe, NG/GB 2020)

still No Archive Can Restore You (Onyeka Igwe, NG/GB 2020)

Elk van de zes sessies belicht verschillende presentatievormen van audiovisuele collecties, zowel binnen als buiten de traditionele bioscoopzaal. Samen met gasten onderzoeken we onderwerpen als het werk van de Pan African Film Archive, Las Musidoras en tentoonstellingen zoals No Master Territories.

poster This is Film! 2024

poster This is Film! 2024

Films, lezingen & discussies

Elke sessie opent met een korte introductie. Een internationale expert houdt vervolgens een lezing, gevolgd door een Q&A en een filmvertoning.

In samenwerking met:

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor het restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.