like film? love eye

We missen plekken waar je betoverd kunt worden – Member Eye Society

Beste vrienden van de film,

Wij leven in een onzekere tijd en staan voor ongekende uitdagingen. De deuren van Eye zijn al een aantal weken gesloten, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om onze kennis, ervaring en collectie voor iedereen, op verschillende manieren online, zo toegankelijk mogelijk te maken.

De vele steunbetuigingen die wij kregen, zijn hartverwarmend en bemoedigend. Vanaf deze plaats willen wij onze hoofdsponsoren, partners en vrienden heel hartelijk danken voor hun blijvende steun, we hebben deze meer dan ooit nodig. En mocht u nog geen vriend zijn en ons een steuntje in de rug willen geven, word dan nu ook lid van de Eye Society! We zijn u eeuwig dankbaar.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met ons team development: Annelies Kluiwstra, Jan-Willem van Beek, Maartje Jansen en Hester Barkey Wolf.

Vriendelijke groet,
Sandra den Hamer
Directeur Eye

beeld

Afbeelding: Visions d’art 3. La Fée aux étoiles (FR 1902, Pathé Frères). Dit beeld komt uit de unieke Eye collectie.

contact

Hester Barkey Wolf
Head of Development
hesterbarkeywolf@eyefilm.nl

Ineens besef je dat de grootste waarde van onze samenleving al die tijd al in de naam besloten lag: samen kunnen zijn, samen kunnen leven. Samen films te kunnen zien, tentoonstellingen bezoeken, samen werken, bij elkaar komen, feest vieren, samen meer zijn dan een groep individuen. Als Eye vervullen jullie die taak met zoveel plezier, vakmanschap en toewijding dat het krankzinnig moet zijn dat dit nu een poosje niet meer kan. – Participant U&EYE

Ligt je hart bij film? Support Eye. Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld.

In het iconische gebouw aan het IJ organiseert Eye tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Daarnaast beheren we het Nederlands filmisch erfgoed in het collectiecentrum vlak achter Eye. Hier wordt de collectie van zo’n 50.000 titels gedigitaliseerd en gerestaureerd.

Het filmmuseum toont film in al zijn diversiteit en promoot de Nederlandse film en filmcultuur in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie. Er zijn vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een winkel, een bar-restaurant en een serie vaste presentaties.

Door verleden, heden en toekomst van cinema te verbinden, geeft Eye jong en oud inzicht in de kunst en kracht van het bewegend beeld. Met de steun van vrienden en partners leert Eye je anders kijken.

Al dat prachtigs moet gekoesterd en opnieuw gezien worden. - Member Eye Society

 • LIKE FILM LOVE EYE

  Eye society - vrienden

  Voor alle filmliefhebbers die een kijkje achter de schermen willen nemen

 • partners & sponsoren

  Verbind uw organisatie aan het enige filmmuseum van Nederland

 • schenkingen & nalatenschappen

  Draag bij aan de collectie en maak film toegankelijk voor volgende generatie

 • fondsen & overheid

  Betrokken overheden, fondsen en (familie)stichtingen