Like Film Love Eye

Wat ons betreft is er geen betere kunstvorm dan film en bewegend beeld om in aanraking te komen met andere werelden, andere tijden, andere culturen, andere denkbeelden. Om je te verplaatsen in de ander. Zoals een oud Afrikaans gezegde luidt: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. – Sandra den Hamer, directeur Eye.

Ligt je hart bij film? Support Eye. Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld.

In het iconische gebouw aan het IJ organiseert Eye tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Daarnaast beheren we het Nederlands filmisch erfgoed in het collectiecentrum vlak achter Eye. Hier wordt de collectie van zo’n 50.000 titels gedigitaliseerd en gerestaureerd. Als je wilt zien hoe dat in z'n werk gaat kijk dan de Making of the Brilliant Biograph.

Het filmmuseum toont film in al zijn diversiteit en promoot de Nederlandse film en filmcultuur in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie. Er zijn vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een winkel, een bar-restaurant en een serie vaste presentaties.

Door verleden, heden en toekomst van cinema te verbinden, geeft Eye jong en oud inzicht in de kunst en kracht van het bewegend beeld. Met de steun van vrienden en partners leert Eye je anders kijken.

Ineens besef je dat de grootste waarde van onze samenleving al die tijd al in de naam besloten lag: samen kunnen zijn, samen kunnen leven. Samen films te kunnen zien, tentoonstellingen bezoeken, samen werken, bij elkaar komen, feest vieren, samen meer zijn dan een groep individuen. Als Eye vervullen jullie die taak met zoveel plezier, vakmanschap en toewijding dat het krankzinnig moet zijn dat dit nu een poosje niet meer kan. – Participant U&EYE

We missen plekken waar je betoverd kunt worden. – Member Eye Society

beeld

Afbeelding: Visions d’art 3. La Fée aux étoiles (FR 1902, Pathé Frères). Dit beeld komt uit de unieke Eye collectie.

contact

Hester Barkey Wolf
Head of Development
hesterbarkeywolf@eyefilm.nl