Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still After a Revolution

After a Revolution

Giovanni Buccomino / LY, CIV, 2021 / 121 min.

Inkijkje in het leven van een broer en zus die in 2011 in Libië ieder aan een andere kant van de opstand streden: hij steunde Khadaffi, zij hoorde bij de ‘rebellen’. Nu het geweld weer oplaait, slaat hun felheid om in vertwijfeling.

poster IDFA 2021

In Libië zetten een broer en zus zich tijdens de revolutie van 2011 met hart en ziel in voor de toekomst van hun land – maar ieder aan een andere kant: hij steunde Khadaffi, zij hoorde bij de ‘rebellen’. Inmiddels maakt zij deel uit van de heersende klasse, terwijl ze opnieuw opkomt voor de onderdrukten en rehabilitatie zoekt voor mensen als haar broer. De camera volgt het bijzonder bevlogen tweetal zes jaar lang. Een periode waarin zij zich verkiesbaar stelt en hij met zijn geweldstrauma’s worstelt.

Intieme scènes uit een dagelijks leven met kleine kinderen worden afgewisseld met felle discussies op politieke bijeenkomsten. De naweeën van de revolutie zijn nog lang niet voorbij. Broer en zus blijven vechten voor hun land, ook als dat het toneel wordt van een proxy war. Dat heeft niet alleen gevolgen voor het door hem zorgvuldig gerestaureerde heiligdom in een verwoeste stad, maar ook voor de veiligheid van haar en haar jonge gezin. Terwijl broer en zus van alle kanten bedreigingen ontvangen en uitwijken naar Tunesië, nemen hun vertwijfeling en desillusie toe. Valt op de puinhopen van het verscheurde Libië een nieuwe toekomst te bouwen?

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Giovanni Buccomino

Productiejaar

2021

Productieland(en)

LY, CIV

Lengte

121 min.

Taal

Arabic

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op