Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
After life 1

After Life

Hirokazu Kore-eda / JP, 1998 / 118 min.

Originele, lichtvoetige kijk op het leven na de dood. In het voorportaal van het hiernamaals mogen pasgestorvenen hun meest dierbare herinnering oproepen. Nadat zij hun geluksmoment opnieuw hebben beleefd, nemen zij dat ene moment mee de eeuwigheid in. De film is te zien in het Japan-programma, dat tot en met december duurt.

After life poster1

Betoverend mooie film over de transitzone tussen de aarde en het hiernamaals, een spartaans ingerichte barak. De bezoekers moeten uit hun leven één herinnering te kiezen; de herinnering die hun het meest dierbaar is. Hierna mogen ze overgaan naar het hiernamaals, waar ze tot in de eeuwigheid in die ene herinnering verder mogen leven.

Klanken en beelden van vroeger komen bij de pasgestorvenen naar boven drijven, in een oceaan van weemoed. Wanneer de herinnering is gekozen, doen de begeleiders hun uiterste best om die in scène te zetten en op film vast te leggen, zodat After Life zich ontpopt tot een wondermooi eerbetoon aan de cinema zelf. Aanleiding voor After Life was de dood van Kore-eda's grootvader, die aan Alzheimer leed.

EYE vertoont ook andere films van Hirokazu Kore-eda, wiens nieuwste film Our Little Sister in EYE in première ging.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Hirokazu Kore-eda

Productiejaar

1998

Productieland(en)

JP

Originele titel

Wandafuru raifu

Lengte

118 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Mubii Japan

Wie wil weten wat de Japanse film zo uniek maakt, is dit najaar in Eye op het goede adres. Met een overzicht van ruim veertig titels geeft het filmmuseum inzicht in meer dan negentig jaar fascinerende filmgeschiedenis uit het Verre Oosten, van de vroege twintigste eeuw tot nu.

Lees meer
campagnebeeld Mūbii Japan
After life 3
After life 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op