Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Afternoon eye filmmuseum02

Afternoon

- Ming-liang / TW, 2015 / 137 min.

In een vervallen huis op het platteland praat Tsai Ming-liang openhartig met zijn muze en acteur Lee Kang-sheng. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur.

Poster afternoon eye filmmuseum

In een tochtige, afbladderende kamer op het platteland ontmoet regisseur Tsai Ming-liang op een middag acteur Lee Kang-sheng, al twintig jaar zijn muze, met wie hij vele films heeft gemaakt. De meanderende middag mondt uit in een geïmproviseerd, verrassend gesprek, waarin ze niet alleen vertellen over hun persoonlijke leven, maar ook het verhaal achter hun jarenlange samenwerking uit de doeken doen.

toeval

Een openhartige Tsai richt de camera, met zijn beroemde lange shots, nu eens op zichzelf en vertelt hoe zijn films vaak bij toeval ontstaan. Tsai vernieuwde de filmtaal door puur op het beeld te vertrouwen. Onnadrukkelijk laat hij zien dat eenzaamheid de prijs is die we betalen in onze consumptiemaatschappij. De documentaire probeert antwoord te geven op de vraag wat er gebeurt in het hoofd van een kunstenaar die zijn eigen weg en gevoel volgt, zonder vooropgezet plan.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

- Ming-liang

Productiejaar

2015

Productieland(en)

TW

Originele titel

Na ri xia wu 

Lengte

137 min.

Taal

Mandarin Chinese

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Tsai Ming-liang

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle films van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God tot Your Face.

Lees meer
The Deserted (VR) (Tsai Ming-liang, TW 2018)
Afternoon eye filmmuseum01
Afternoon eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op