Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Aftersun

Aftersun

Lluís Galter / ES, 2022 / 70 min.

Op een Spaanse camping slaat de fantasie van drie tienermeiden op hol als twee geliefden wel erg vreemd gedrag beginnen te vertonen. Deze speelse ‘film over film’ schakelt moeiteloos tussen documentaire, thriller, detective en sprookje.

poster IDFA 2022

Zomer aan de Catalaanse kust. Op de camping vertelt een man een huiveringwekkend verhaal over een jongetje dat in 1980 op mysterieuze wijze verdween. Drie tienermeiden hangen aan zijn lippen. Hun fantasie slaat op hol als de campingmascotte – een sombere man in berenpak – en zijn geliefde wel erg vreemd gedrag beginnen te vertonen. De drie meiden gaan op onderzoek uit. Hun onbezorgde campingleven – kaartspelletjes bij de tent, wapperende haren in de wind – wordt overschaduwd door het spook van kinderontvoeringen.

Lluís Galter maakt in zijn speelse ‘film over film’ geraffineerd gebruik van allerlei genrestijlen. Hij schakelt moeiteloos tussen documentaire, thriller, detective en zomers sprookje. Met verfijnde humor zet hij de conventies van de objectieve documentaire op zijn kop door vol in te zetten op de filmische kracht van suggestie. De verbrokkelde plot lijkt op de droom van een kind na een lange vakantiedag, met spannende spelletjes in het donker en gefluisterde geruchten in de tent. Deze tieners staan op het punt om hun kindertijd los te laten, maar hun levendige fantasie hebben ze behouden.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Lluís Galter

Productiejaar

2022

Productieland(en)

ES

Lengte

70 min.

Taal

German

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op