Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Atardi

Atardi - The Life of Curaçao’s Musical Genius Rudy Plaate

Bekijk trailer

Selwyn de Wind / ANHH, 2020 / 120 min.

Dit intieme portret legt vast hoe Rudy Plaate uitgroeit tot een van de grootste muzikanten van de voormalige Nederlandse Antillen. Familie en vrienden vertellen in een chronologisch eerbetoon het verhaal van Plaate’s kleurrijke leven.

Poster Atardi

Deze documentary werd opgenomen gedurende een period van vijf jaar en volgt de hoogte- en dieptepunten in het leven en werk van muzieklegende Rudy Plaate. Uitgebreid archiefmateriaal wordt gecombineerd met interviews van familie, vrienden en andere muziekkenners. De Wind kreeg volledige toegang tot Plaate en schetst een intiem portret van zijn leven, terwijl hij leert omgaan met dementie.

Zanger en componist Rudy Plaate bracht meer dan 400 nummers uit, waarin hij telkens het leven en de schoonheid van zijn geliefde eiland bezong. De Wind schetst hoe Plaate zijn ondernemersgeest en muzikale gave gebruikt en een lans breekt voor popular Curaçaose muziek.

Plaate schreef en zong zijn nummers in het Papiamentu, iets wat in zijn tijd ongekend was. Zijn unieke, speelse en innovatieve stijl gaven vorm aan de Curaçaose muziek in de tweede helft van de 20ste eeuw. Atardi is zijn meest iconische compositie en werd het officieuze volkslied van Curaçao in Aruba.

Atardi is een muziekgestuurde documentary die inspeelt op de stijlen en het erfgoed van de muzikale evolutie van Curaçao en illustrateert hoe Plaate hielp bij het bouwen van de basis met zijn unieke geluiden en melodieën.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Selwyn de Wind

Productiejaar

2020

Productieland(en)

ANHH

Originele titel

Atardi - The Life of Curaçao’s Musical Genius Rudy Plaate

Lengte

120 min.

Taal

Papiaments

Ondertiteling

NLD

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still Atardi
Still Atardi
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op