Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Attenberg (Athina Rachel Tsangari, GR 2010)

Attenberg

Athina Rachel Tsangari / GR, 2010 / 95 min.

De 23-jarige Marina kijkt naar de menselijke soort zoals David Attenborough naar fauna: iets om te bestuderen en je over te verwonderen. Licht absurde coming-of-agefilm, met bijrol voor Yorgos Lanthimos, wiens nieuwste film Poor Things deze maand in première gaat.

poster Attenberg (Athina Rachel Tsangari, GR 2010)
Mensen zijn niet makkelijk te begrijpen, vindt Marina. Met haar stervende vader, een architect, woont ze in een saai Grieks havenstadje, haar vriendin Bella is de enige die ze in haar wereld toelaat – Bella is ook degene die Marina iets leert over liefde en seks. Tongzoenen bijvoorbeeld, hoe doe je dat?

Bella’s leven wordt anders als een jongeman van buiten haar uitnodigt voor een partijtje tafelvoetbal. Is er sprake van aantrekkingskracht? Ondertussen maakt Marina’s vader zich op om ‘de overschatte twintigste eeuw’ te verlaten.

Voor haar tweede speelfilm, die zowel hilarisch, pijnlijk als ontroerend is, kreeg Athina Rachel Tsangari veel lof. Tsangari is een goede bekende van bijrolacteur Yorgos Lanthimos, die ook als producent betrokken was bij Attenberg. Lanthimos oogstte bekendheid als vertegenwoordiger van van de Nieuwe Griekse Cinema van de jaren nul, ook wel de ‘weird wave’ genoemd.

Vertoning op 35mm.

Reguliere vertoningen

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Athina Rachel Tsangari

Productiejaar

2010

Productieland(en)

GR

Originele titel

Attenberg

Lengte

95 min.

Taal

none

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

still Attenberg (Athina Rachel Tsangari, GR 2010)
still Attenberg (Athina Rachel Tsangari, GR 2010)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op