Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Beau travail (Claire Denis, FR 1999)

Beau travail

Bekijk trailer

Claire Denis / FR, 1999 / 92 min.

Claire Denis zette de herinneringen van een sergeant uit het vreemdelingenlegioen om in sensuele, trance-achtige beelden, vaak van een pure schoonheid. Te midden van de azuurblauwe wateren en zonovergoten woestijnlandschappen van Djibouti zaait hij de zaden van zijn eigen ondergang.

poster Beau travail (Claire Denis, FR 1999) (re-release)
In het veelbekroonde, maar nooit in Nederland uitgebrachte Beau travail blikt de geknakte sergeant Galoup (Denis Lavant) vanuit Marseille terug op zijn bewogen tijd bij het vreemdelingenlegioen. De sensuele, tranceachtige beelden van cameravrouw Agnès Godard worden begeleid door een bizarre, maar doeltreffende muzikale mix van operateske klanken, disco en oude legionairsliederen.

Zo vangen Denis en Godard de militaire en mannelijke erecodes, de erfenis van het kolonialisme, destructieve jaloezie en onderdrukt verlangen in hypnotiserende beelden die uiteindelijk exploderen in een van de meest verrassende en onvergetelijke eindes in de moderne filmgeschiedenis. Denis geeft zo een verrukkelijke draai aan Herman Melville's Billy Budd.

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Claire Denis

Productiejaar

1999

Productieland(en)

FR

Originele titel

Beau travail

Lengte

92 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Claire Denis

In Eye is een omvangrijk retrospectief te zien rond Claire Denis, een van de belangrijkste filmmakers van Frankrijk. De Franse filmmaker Claire Denis onderzoekt in haar werk de gevolgen van kolonialisme en het gevoel een buitenstaander te zijn, met aandacht voor familiale spanningen, sensualiteit en verlangen. Retrospectief met nieuw gerestaureerde films; Chocolat (4K) en Beau travail (4K) voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscoop.

Lees meer
campagnebeeld Claire Denis – Trouble-Making Magic

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Beau travail (Claire Denis, FR 1999)
still Beau travail (Claire Denis, FR 1999)
still High Life (Claire Denis, DE/FR/GB/PL/US 2018)

Online Magazine

Farah Hasanbegović, een van de deelnemers aan het Programmeurs van de Toekomst-project van het filmmuseum, werkte mee aan het retrospectief van de spraakmakende Franse filmer Claire Denis. In het magazine geeft Farah hun kijk op een aantal kenmerkende karakteristieken van Denis’ oeuvre. Over verlangens die botsen op de werkelijkheid en het doorwaden van de Rio Grande om een punt te maken.

Lees het artikel
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op