Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Kristóf Deák / HU, 2019 / 85 min.

Boedapest 1951. De communistische geheime politie verschijnt aan de deur van een gezin, maar in plaats van ze te deporteren, trekken de agenten bij ze in. Ze sluiten de bewoners op in hun eigen huis, net als iedereen die op de deur klopt. De situatie wordt steeds absurder als een groeiend aantal gevangenen in het appartement verstrikt raakt in leugens en paranoia.

poster Captives (Kristóf Deák, HU 2020)
In het communistische Hongarije werden in de jaren vijftig, tijdens het regime van Mátyás Rákosi, vele families verbannen vanwege hun afkomst. Zelfs een hoge functionaris mag zijn appartement niet meer verlaten in het Kammerspiel Captives. Samen met de mensen die aanbellen, wordt hij opgesloten in zijn eigen huis. Dagen gaan voorbij zonder enige uitleg.

Zo verzamelen zich verschillende politieke stromingen onder één dak, die een explosieve cocktail van meningen vormen. Met humor proberen de gevangenen de spanning te verlichten, maar als de angst toeneemt, beginnen ze langzaam maar zeker ook elkaar te verdenken.

Regisseur Kristóf Deák, die met Sing een Oscar won voor beste korte film, slaagt erin ook de menselijke kant van de klassieke 'daders' te laten zien en onthult het ene persoonlijke drama na het andere. Het verhaal speelt zich grotendeels af in één kamer, verteld vanuit het perspectief van de twintigjarige Sarah. Het drama is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Details

This movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Kristóf Deák

Productiejaar

2019

Productieland(en)

HU

Originele titel

Foglyok

Lengte

85 min.

Taal

Hungarian

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Captives (Kristóf Deák, HU 2020)
still Captives (Kristóf Deák, HU 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op