Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans 2024 New Orders Jane Jin Kaisen Burial of this Order

Cinedans - New Orders

Cinedans 2024: Cinedans - New Orders

Twee langere korte films onderzoeken de drempel tussen verleden en toekomst, leven en dood.

poster Cinedans Festival 2024
Choreografe Meg Stuarts verkent de immense Vorklinik, een inmiddels gesloopt medisch faculteitsgebouw in Graz, terwijl interdisciplinair kunstenaar Jane Jin Kaisen een fascinerende processie voor verandering verbeeldt in een verlaten resort op het eiland Jeju in Zuid-Korea.

Burial of This Order (Regie: Jane Jin Kaisen | DK, KR | 2022 | 25’ [Nederlandse première])

In een aangrijpende processie draagt een groep non-conformisten – van muzikanten, kunstenaars en dichters tot antimilitaristen, milieuactivisten en diasporische, queer en trans mensen – een doodskist door de ruïnes van een verlaten resort op het eiland Jeju in Zuid-Korea. Door een teraardebestelling uit te voeren, komen ze samen om een wereldorde die is gebouwd op hiërarchie en verdeeldheid teniet te doen. Met de uitvoering van dit ritueel verliezen tijd en plaats hun evenwicht, terwijl mythische Dokkaebi-goden door het gebouw trekken en zware regen en wind door de holtes blazen.

Shelf Life (Regie: Meg Stuart | AT, DE | 2023 | 24’ [Nederlandse première])

In haar nieuwe videowerk verkent choreografe Meg Stuart de Vorklinik, een modernistisch gebouw dat in 1971-76 werd neergezet voor de medische faculteit van de Universiteit van Graz en dat inmiddels is gesloopt omdat het te ongeschikt werd geacht voor verder gebruik. Samen met twee dansers probeert Stuart deze bruuske daad te markeren via een zintuiglijke benadering van de uitgestrekte, lege ruimtes van het gebouw. Net als het modernistische project is de poging om hun lichamen in te passen in de architectuur van de Vorklinik gedoemd te mislukken. Met tederheid en sensualiteit verbinden ze verleden en toekomst, droom en verval.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2024

Lengte

49 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2024

Van 20 tot 24 maart viert Cinedans FEST 20 jaar gedurfde, mooie en fascinerende dansfilms! Een staalkaart van nieuwe en spannende verhalen verteld door de lens van het bewegende lichaam. Beleef films waarin kunstenaars op speelse wijze bestaande betekenissen herdefiniëren, ons inspireren en ons herinneren aan de kracht van dans!

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2024 (still Atopias: The Homeless Wanderer (Daniela Yohannes & Julien Beramis))
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op