Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Filibus

Cinema Concert: Roosbeef plays Filibus

Singer-songwriter en toetseniste Roos Rebergen begeleidt deze nieuwe restauratie van Filibus samen met gitarist/songwriter Sjoerd Bruil. In de klassieker probeert de luchtpiraat barones Troixmond, vermomd als Filibus en zich verplaatsend per zeppelin, de detective Hardy verdacht te maken van haar misdaden.

Poster filibus

Filibus was een bekende Italiaanse filmschurk uit het begin van de 20e eeuw, een fictief personage dat uitgroeide tot idool van zowel volk als kunstenaarsvoorhoede. Boef Filibus probeert de verdenking te doen vallen op detective Hardy en weet barones Troixmond voor z”n karretje te spannen. Een ingewikkeld spel met identiteiten volgt - wil de echte Filibus opstaan? -, en vele verwikkelingen en ontvoeringen later lijkt Filibus, die zich per zeppelin verplaatst, tegen de lamp te lopen. Of toch niet?

De film werd veelvuldig vertoond als entertainmenttitel uit de distributiecollectie van filmpionier Jean Desmet (1875-1956), wiens nalatenschap onderdeel is van de Eye-collectie. Roos Rebergen begeleidt deze nieuwe restauratie van Filibus samen met gitarist/songwriter Sjoerd Bruil.

tjing tjing

De band van singer-songwriter en toetseniste Roos Rebergen, Roosbeef, bestaat meer dan tien jaar. In de tussentijd heeft ze samen met Andre Manuel de band Tjing Tjing opgericht en deed ze met Torre Florim van De Staat het speeldoosproject. In 2016 kwam haar eerste dichtbundel 'ik ben al 11 jaar geen zestien meer' uit.

Gitarist/songwriter Sjoerd Bruil (1981) speelt sinds 2004 bij Sukilove, Gruppo Di Pawlowski, Dez Mona, Millionaire en nog een hoop andere groepen. Zijn eigen groep heet Black Cassette en samen met Roos maakt hij deel uit van feestorkest Tjing Tjing.

Details

Roos web
Filibus2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op