Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Wings 01

Cinema Concert: Wings

Filmconcert met muziek geschreven door derdejaars studenten Compositie aan de HKU Muziek en Technologie, live uitgevoerd door het Keuris Ensemble o.l.v. Henry Kelder. Samen met HKU klankontwerpers en sound designers brengen ze de spectaculaire Oscarwinnaar Wings tot leven.

Wings poster

HKU Meets Eye: Wings is een jaarlijks terugkerende live performance bij een stille film. Dit jaar componeerden de studenten muziek bij Wings, lange tijd de enige stille film die een Oscar won, totdat in 2012 The Artist in de prijzen viel. Wings kreeg een Oscar voor Beste Film en Beste Special Effects.

verbluffend

Wings geldt als een de eerste geslaagde titels in het genre van de vliegeniersfilm. Luchtvaarttechniek was “booming” toen de film Wings werd gemaakt. Het Amerikaanse publiek stroomde massaal naar de bioscopen voor de verbluffend realistische luchtgevechten in dit romantische oorlogsdrama. Niet alleen valt er te genieten van verbazingwekkende actie en geavanceerde techniek, ook het liefdesleven van de “daredevil flyboys” Jack en David wordt niet vergeten.

Januari 1917: de Verenigde Staten onder leiding van president Wilson verklaren de oorlog aan Duitsland. Onmiddellijk melden de vrienden Jack en David zich aan voor de opleiding tot jachtvlieger. Onversaagd klimmen ze in hun kisten om de strijd met de Duitse jagers en bommenwerpers aan te gaan.

hard maar fair

De met spectaculaire luchtgevechten en crashes doorspekte Amerikaanse actiefilm won de harten van het publiek, niet in het laatst door het optreden van sterren als Clara Bow, Richard Arlen en Gary Cooper. De laatste is te zien als de strenge, maar goudeerlijke luchtmachtveteraan die van de jongens mannen maakt. Mannen die alles op alles zetten om de vijand te verslaan volgens de regels van het spel: hard maar fair.

Details

Wings 02
Wings 03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op