Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Kuap (Nils Hedinger, CH 2018)

Cinemini: Anders

Cinemini: Anders

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Vandaag drie kleurrijke animatiefilms over een kikkervisje, een tijgertje en een lieve rots. In het begin voelen zij zich anders en alleen, maar gelukkig komt het goed.

poster Cinemini

Iedereen is anders, maar soms voelt het alsof alleen jij anders bent dan de rest. De drie rustige, kleurrijke animatiefilms blinken uit in mooie beelden, met rijke kleuren en prachtige tekenstijlen. Drie prachtige parels, drie lieve en ontroerende verhalen om samen te kijken. Daarna spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers.

Met de films:

Programma

 • still Kuap (Nils Hedinger, CH 2018)

  Kuap (Nils Hedinger, CH 2018, 7')

  Een kikkervisje mist steeds de kans om een kikker te worden. Hij is anders dan alle andere kikkervisjes die wel een kikker worden. Daardoor blijft hij elk jaar weer alleen achter. Gelukkig is er genoeg te ontdekken in het water en de lente komt elk jaar weer terug. Een klein verhaal over groter worden.

 • still Luce en de rots (Britt Raes, BE 2022)

  Luce en de rots (Britt Raes, BE 2022, 13')

  Een reusachtige rots is midden in een stad gerold en blokkeert alle deuren. De rots blijkt te leven. Het verhaal van twee vrienden die, hoewel ze niets gemeen lijken te hebben, uiteindelijk samen de confrontatie aangaan met hun angst voor het onbekende.

 • still Tijgertje zonder strepen (Raúl 'Robin' Morales Reyes, FR 2018)

  Tijgertje zonder strepen (Raúl 'Robin' Morales Reyes, FR 2018, 9')

  Tijgertje wil zo graag spelen met de anderen. Maar hij mist streepjes op zijn lijfje en hoort er daardoor niet echt bij. Want andere tijgers hebben die wel en tijgertje wil ze ook! Daarom gaat hij op reis, op zoek naar streepjes voor op zijn vacht. Wat zal hij vinden? De film is zacht en rustig van stijl met mooie kleuren, fijne muziek en prachtig lichtspel.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
campagnebeeld Cinemini
still Tijgertje zonder strepen (Raúl 'Robin' Morales Reyes, FR 2018)
still Luce en de rots (Britt Raes, BE 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 20 januari — 20 mei 2024

  Paravel & Castaing-Taylor

  Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op