Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Cusp

Cusp

Parker Hill, Isabel Bethencourt / US, 2021 / 84 min.

Rauw maar invoelend verslag van een lome zomer in Texas, waar drie stoere tienermeiden hun dagen vullen met hangfeestjes vol drugs en alcohol. Ze praten openhartig over relaties, seks en de vaak problematische band met hun ouders.

poster IDFA 2021

Een kleine gemeenschap op het Texaanse platteland; een wereld van grote wagens en enorme vlaktes, van wapens, Amerikaanse vlaggen, pitbulls en ruwe omgangsvormen. Tienermeiden Brittney, Aaloni en Autumn vullen de lange, hete dagen van de zomervakantie met verveling en geklets, en met het hangen op feestjes vol drugs en alcohol.

De meisjes, naïef en tegelijk wereldwijs, staan op het omslagpunt naar volwassenheid. Ze zijn stoer en doen zich ouder voor dan ze zijn, maar zijn ook kwetsbaar. Ze proberen hun weg te vinden in het mijnenveld van jongens, seks en relaties, en praten openhartig (en vaak pijnlijk nuchter) over gevoelige onderwerpen als misbruik en zelfmutilatie.

Debuterende filmmakers Parker Hill en Isabel Bethencourt stuitten tijdens een roadtrip door Amerika bij een tankstation op de drie vriendinnen en wisten hun vertrouwen te winnen. Met oog voor detail en een aangenaam gevoel voor ritme volgen ze de meisjes tijdens hun lome zomer, tot de scholen weer beginnen en verplichtingen wachten.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Parker Hill, Isabel Bethencourt

Productiejaar

2021

Productieland(en)

US

Originele titel

Cusp

Lengte

84 min.

Taal

English

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op