Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Dawn of the Dead (George Romero, US 1978)

Dawn of the Dead

George Romero / US, 1979 / 117 min.

Zondag 16 juli is de vader van de moderne zombiefilm George A. Romero overleden en EYE vertoont op 1 augustus eenmalig zijn meesterwerk Dawn of the Dead op 35mm. Filmprogrammeur Ronald Simons zal deze zombieklassieker uit 1978 inleiden en voorzien van toepasselijke trailers.

poster Dawn of the Dead (George Romero, US 1978)

Cinema Egzotik-gids Martin Koolhoven licht toe: “Vanavond kijken we naar de beste zombiefilm ooit: Romero”s Dawn of the Dead. In 1968 introduceerde George A. Romero in Night of the Living Dead een nieuwe versie van de zombie en introduceerde daarmee de figuur die wij nu nog steeds kennen. Het was pas in 1978 dat hij, mede aangespoord door Dario Argento, een vervolg maakte en een ware hausse ontketende. Dawn of the Dead betekende de geboorte van de moderne zombiefilm. We vertonen de Europese cut, ofwel de versie die Dario Argento van de film monteerde en waarvoor hij zijn vaste componisten, prog-rockband Goblin, de muziek liet maken.'

Dawn of the Dead is het tweede deel van Romero”s vermaarde zombietrilogie. Vier overlevenden van een onverklaarbare zombie-epidemie verschansen zich in een luxueus winkelcentrum en leven korte tijd als God in Frankrijk. Dan dringt een motorbende binnen – gevolgd door zombies. De gevolgen zijn verschrikkelijk.

Details

Regisseur

George Romero

Productiejaar

1979

Productieland(en)

US

Originele titel

Dawn of the Dead

Lengte

117 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

still Dawn of the Dead (George Romero, US 1978)
still Dawn of the Dead (George Romero, US 1978)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op