Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still De Apen Prins

De ApenPrins

Bekijk trailer

Xavier Picard, Jean-François Laguionie / FR, LU, 2019 / 77 min.

Even prachtige als grappige en intelligente animatiefilm voor jong en oud. Als een apenprins aanspoelt op een eiland probeert een professor anderen ervan te overtuigen dat de stenen stad waar zij wonen niet de enige plek op aarde is.

Poster De Apen Prins

Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad. Hier gelooft iedereen dat zij de enige bewoners op aarde zijn.

Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand. Hij komt van ver over zee, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en brengt hem naar huis. Professor Abervrach probeert met de komst van de apenprins de andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad waar zij wonen.

Niemand wil hem echter geloven en de anderen willen koste wat het kost hun eigen denkbeelden in stand houden. De prins loopt groot gevaar. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad.

Ruim twintig jaar na A Monkey’s Tale en vijf jaar na Louise en hiver verschijnt een nieuw pareltje van de veelbekroonde regisseur Jean-François Laguionie. Samen met regisseur Xavier Picard creëerde hij een film met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl.

Het is een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn. Over de omgang met natuur, cultuur en andere soortgenoten, over beschaving en de vraag hoe je een samenleving een welkome plek maakt voor iedereen.

Voorfilm

Spiegeleiland (Paul Driessen, NL, 1985). Deze animatiefilm toont hoe een eenzame verveelde schipbreukeling op een onbewoond eiland de getijden aan zich voorbij ziet gaan.

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Xavier Picard, Jean-François Laguionie

Productiejaar

2019

Productieland(en)

FR, LU

Originele titel

Le voyage du prince

Lengte

77 min.

Taal

French

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still De Apen Prins
Still De Apen Prins
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op