Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
campagnebeeld Fiona Tan - Mountains and Molehills

Doe het zelf: kunstenaars produceren films

Fiona Tan: Doe het zelf: kunstenaars produceren films

Fiona Tan werkt op het snijvlak van beeldende kunst en film. Waar liggen de verschillen, welke valkuilen en kansen zijn er? Fiona Tan nodigde een aantal andere kunstenaars uit die zich op hetzelfde terrein begeven: Melvin Moti, Manon de Boer, Erik van Lieshout en Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan.

poster Fiona Tan: Doe het zelf: kunstenaars produceren films

Samen gaan ze in gesprek over hun ervaringen en ideeën. Een gesprek over de kneepjes van het filmvak vanuit het zichtpunt van kunstenaars.

Beeldend kunstenaar Melvin Moti maakte in 2020 Dreamlife, zijn eerste lange film, gebaseerd op het verhaal van een Franse onderzoeker die maanden achtereen in grotten doorbracht om de effecten op het menselijk lichaam de bestuderen.

Kunstenaar Manon de Boer maakt met name audiovisueel werk. Ze is medeoprichter van Auguste Orts, een door kunstenaars gerund platform voor de productie en distributie van videokunst en film.

Erik van Lieshout maakt tekeningen, collages, foto’s, films en video-installaties waarin alles samenkomt. In zijn films onderzoekt hij politiek, kunst en zichzelf – met een flinke dosis humor. Recente films zijn Beer (2020), Art Blasé (2021) en René Daniëls (2021).

Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan maken als kunstenaarsduo films die culturele en geopolitieke landschappen verkennen. In 2018 kwam Stones Have Laws uit, hun film over de wereld van Marrons in Suriname.

Na dit programma, om 21:45, wordt Fiona Tans film History’s Future vertoond. Tickets voor deze voorstelling zijn los verkrijgbaar.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

121 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Fiona Tan

Fiona Tan staat bekend om haar video- en filminstallaties waarin ze herinneringen, geschiedenis, globalisatie en de rol van afbeeldingen onderzoekt.

Lees meer
campagnebeeld Fiona Tan - Mountains and Molehills
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op