Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Giuseppe Tornatore / IT, BE, NL, JP, 2021 / 156 min.

Fascinerend en meeslepend eerbetoon aan de in 2020 overleden componist van onvergetelijke filmscores bij The Good, the Bad and the Ugly, The Mission en Once Upon a Time in America. Morricone zelf geeft in een lang interview inzicht in zijn werkwijze.

poster Ennio (Giuseppe Tornatore, IT 2021)
Zelf wilde hij liever dokter worden, maar de vader van de jonge Ennio Morricone (1928-2020) besloot dat hij naar het conservatorium moest om trompettist te worden. Als relatieve buitenstaander (want van eenvoudige afkomst) ging Morricone vervolgens compositie studeren. Filmmuziek was nooit zijn einddoel, dat deed hij erbij om zijn experimentele, abstracte muziekstukken te financieren.

Gaandeweg werd zijn talent door steeds meer regisseurs ontdekt, wat leidde tot onvergetelijke scores als die voor The Good, the Bad and the Ugly (de beroemde hyena-huil), Novecento, Cinema Paradiso, The Mission en The Hateful Eight.

Potlood en papier

Bijna drie uur lang biedt Ennio: The Maestro een zeldzaam kijkje in het hoofd van dit muzikale genie – zo hield hij van schaken en componeerde hij altijd in stilte, met slechts potlood en papier. Een uitgebreid interview met de meester zelf is hierbij de waardevolle leidraad.

De fascinerende en meeslepende documentaire bevat ook veel archiefbeelden en herinneringen van collega’s en filmmakers als Bernardo Bertolucci, Dario Argento, Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen en Hans Zimmer. [tekst: IDFA]

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Giuseppe Tornatore

Productiejaar

2021

Productieland(en)

IT, BE, NL, JP

Originele titel

Ennio

Lengte

156 min.

Taal

Italian, English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Ennio (Giuseppe Tornatore, IT 2021)
still Ennio (Giuseppe Tornatore, IT 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op