Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Fo0087082

Eyeshadow: Mulholland Drive + DOOXS

Eyeshadow brengt coole, rare en opwindende films, met daarna live optredens bij de bar. Op 11 november het trippy Mulholland Drive van ‘master of weird’ David Lynch, met muziek van Angelo Badalamenti, gevolgd door een optreden van DOOXS, ijzig sferische electropop uit Ro’town.

Fo0087085 0

Zelfs een David Lynch ontkomt niet aan een storyline, al was het maar om zijn tijd en ruimte ontwrichtende perceptie van de werkelijkheid aan op te hangen. In Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls.

Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert.

Lynch” mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

Na vertoning optreden van het Rotterdamse electropopduo DOOXS (Djoeke Boomsma en Aniek de Rooij). Geniet van ijle meerstemmige zang op urban beats en diepe wobbly basslines!

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Fo0087091
Fo0087088
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op