Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Pulp fiction 10

Eyeshadow: Pulp Fiction + YĪN YĪN

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. Deze keer een optreden van YĪN YĪN bij de tweede lange speelfilm van Quentin Tarantino. Oftewel ‘Thai Psych Funk’ bij karikaturale nouvelle violence en hilarisch-flitsende dialogen tussen kruimelgangsters.

Pulp fiction affi 0

Pulp Fiction markeerde de terugkeer van voormalige Hollywoodster John Travolta en de doorbraak van bijrolacteur Samuel L. Jackson. Als niet al te snuggere huurmoordenaars raken de twee verwikkeld in een opdracht die hen boven het hoofd groeit, met veel onbedoelde doden en hilarische dialogen tot gevolg.

stripachtige pastiche

Tarantino”s hommage aan de gangsterfilm werd juichend ontvangen door een jonge generatie filmliefhebbers die Tarantino's bijna stripachtige genrepastiche omarmde. Een rode draad in de verschillende verhalen is nauwelijks te vinden, maar dat geeft niet. De messcherpe dialogen, het spelplezier en de tintelende actie doen de behoefte aan een keurig afgewikkelde storyline op slag verdwijnen.

stomend eclectisch

Evenmin keurig zijn Kees Berkers en Yves Lennertz van YĪN YĪN. De band bivakkeerde aan de voet van de Alpaca, een van de weinige bergen die Nederland rijk is. Daar, op het Limburgse plateau van Doenrade, ontstond de inspiratie voor de 12 songs op hun debuutcassette Pingpxng. Daar stond de wieg van die bijzondere sound genaamd “Thai Psych Funk”, een onthechte, maar toch stomende eclectische mix van wereldmuziek, disco, funk en elektronische muziek. Voorbij alle grenzen en beperkingen, straight into the heart of YĪN YĪN!

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Yin yin1
Pulp fiction 02 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op