Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: Fallen (soundwave)

Fallen

Gregory Hoblit / US, 1998 / 123 min.

Occulte thriller met sterbezetting – Denzel Washington, John Goodman – over seriemoordenaar wiens geest ook na executie springlevend blijkt. Score van componist Tan Dun, wiens muziekvoorstelling Requiem for Nature op 30 juni zijn wereldpremière beleeft in Amsterdam.  

poster Fallen (Gregory Hoblit, US 1998)
Rechercheur John Hobbes (Denzel Washington) geldt als een van de slimste agenten van het Philadelphia-politiekorps. Als hij na veel inspanning eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese heeft opgepakt, blijkt zijn taak nog niet volbracht. Bij de executie zingt de man steeds het Stones-liedje ‘Time Is on My Side’ – Hobbes zal niet lang daarna uitvinden wat dat betekent.

Eeuwenoude geest

Fallen (de titel is een verwijzing naar de gevallen engel die het Kwaad vertegenwoordigt), is een spannende occulte thriller over een eeuwenoude geest, Azazel, die na de dood van zijn gastheer overspringt van het ene naar het andere lichaam. Azazel wil wraak en jaagt op Hobbes, in steeds verschillende gedaantes, paranoia slaat toe…

Voor de score koos de regisseur de virtuoze Chinees-Amerikaanse componist Tan Dun, die ook de muziek componeerde voor de martial arts-klassiekers Crouching Tiger, Hidden Dragon, Hero en The Banquet. Tan Dun is op 30 juni en 1 juli in Amsterdam voor de wereldpremière van zijn nieuwe muziekvoorstelling ‘Requiem for Nature’ – voor koor en solisten –, een samenwerking met het Concertgebouw Orkest en het Holland Festival.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Gregory Hoblit

Productiejaar

1998

Productieland(en)

US

Originele titel

Fallen

Lengte

123 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

still Fallen (Gregory Hoblit, US 1998)
still Fallen (Gregory Hoblit, US 1998)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op