Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Publieke werken 36000326 st 2 s high 0

Filmclub Noord: Publieke werken

Verfilming van het populaire boek van Thomas Rosenboom, met Jacob Derwig en Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrollen. Het verhaal speelt aan het eind van de 19e eeuw: het grote geld lijkt onder handbereik voor de vioolbouwer Walter Vedder en zijn neef Anijs, maar tragiek wacht om de hoek. Ook met Rifka Lodeizen. Visual Effects Supervisor Dennis Kleyn vertelt over de aanpak van de film. 

Publieke werken 36000326 ps 1 s high 0

Amsterdam 1888: vioolbouwer Vedder (Van Aschat) moet plaatsmaken als zijn huisje tegenover het net opgeleverde Centraal Station dient te wijken voor het Victoria Hotel. Vedders neef Anijs (Derwig), apotheker, probeert zich uit de nesten te werken waarin hij door ongeoorloofd medisch handelen is beland. De twee beramen een uiterst riskant plan, het grote geld lonkt…

De regie is in handen van Joram Lürsen (Alles is liefde), voor het scenario tekende Frank Ketelaar (In Oranje), de opnamen vonden plaats in Hongarije. Publieke werken is gebaseerd op de gelijknamige prijswinnende bestseller van Thomas Rosenboom (Libris Literatuur Prijs 2000). Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van het boek verkocht in Nederland; het is ook vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije.

Filmclub Noord eenmalig opengesteldDe Filmclub Noord-voorstellingen zijn bestemd voor leden. Bij een film getiteld Publieke werken is een openbare voorstelling echter gepast, vinden de organisatoren. Ook niet-leden kunnen deze avond daarom een kijkje nemen bij de Filmclub.

Noord-ambassadeurs Frits Lambrechts en Ronald Top hebben Dennis Kleyn, de Visual Effects Supervisor van Publieke werken, uitgenodigd om te vertellen hoe hij het Amsterdam van 1888 tot leven heeft gebracht. Kleyn is eigenaar van de postproductiestudio Planet X FX en was onder meer betrokken bij Borgman, Schneider vs. Bax en Bloed, zweet en tranen.

Filmclub Noord houdt zeven voorstellingen per seizoen. Klik hier als u interesse heeft.

Details

Publieke werken 36000326 st 4 s high 0
Publieke werken 36000326 st 5 s high 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op