Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans 2022 FOCUS Taiwan TPE 886

FOCUS: Taiwan

Cinedans Festival 2022

Voor de speciale focus van dit jaar richten we onze aandacht op Taiwan. Samen met Hsieh I-Hsuan, filmcurator en onderzoeker, opent deze collectie films rijke landschappen die spreken van herinneringen en tradities, en ook van hedendaagse verlangens en bevrijding.Met Q&A na afloop.

poster Cinedans Festival 2022

We nodigen je uit om te kijken naar scooters als symbool van een cultuur, om te oefenen in het transformeren in vogels, om deel te nemen aan een feestelijke begrafenis in een bioscoop en om verstrikt te raken in de verschillende underground culturen van na de jaren van staat van beleg.

De vertoningen worden begeleid door een fragment van de performance 'Terminal Lucidity' van Chen MingJou, geïnspireerd op hoe koralen in verschillende kleuren opgloeien in de laatste stadia van hun leven door toedoen van de veranderingen in het milieu.

The Walker

Director:Su Hui-yu

Year completed: 2017

Country of production: Taiwan

Duration: 17:56

The Walker, oorspronkelijk een video-installatie, deconstrueert op ingenieuze wijze de achtergrondverhalen en toneelstukken van het legendarische Taiwanese 'Walker Theatre', uit de underground van het Taipei van de jaren '90. Met verhalen van meerdere personages, herinterpreteert de film rebellie, fysiek plezier en het ethische mijnenveld waarvan in deze toneelstukken sprake was.

TPE-886

Director: Ching-Ju Chang, Jia-Jing Wu, Liam Cheng, Yi-Chi Lee

Year completed: 2017

Country of production: Taiwan

Duration: 4:41

In Taiwan zijn scooters veelal de voornaamste vorm van transport en vormen een symbool van de lokale cultuur en gebruiken. Een groep dansers richt zich op de scooter als een verlengstuk van het menselijk lichaam, die levendige sensaties van snelheid, ruimte en voorbijtrekkende landschappen met zich meebrengt.

Memories of the Tenjo

Director: Jessica LIN Wan-Yu

Choreography: Dawang Yingfan Huang

Year completed: 2012

Country of production: Taiwan

Duration: 2:46

'Tenjo' betekent het plafond. Met delicate bewegingen gaat Dawang Yingan Huang een surrealistische dansimprovisatie aan in dialoog met de muziek van You-Sheng Zhang. Gefilmd in het Xining-gebouw, aan de rand van Taipei City, voor de documentaire TPE-Tics.

Formosan Blue Magpie

Director: Hsiao-yin Peng

Choreography: Hsiao Yin Peng

Year completed: 2021

Country of production: Taiwan

Duration: 12:02

Danseres Meng en haar groep oefenen elke dag om de Formosan Blue Magpie na te doen, totdat ze zijn getransformeerd tot deze prachtige vogel. Door het volgen van de groep in hun oefeningen zijn we getuige van het poëtische lot van een danser en een vogel.

bulabulay mun? (Variation)

Director: Maurice LAI Yu Man

Choreography: Baru Madiljin

Year completed: 2022

Country of production: Taiwan

Duration: 12:00

Tjimur Danstheater reconstrueert een historische veldslag van de inheemse bevolking in het zuiden van Paiwan. Via de steeds veranderende ritmes van een oude ballade, kunnen zij die honderd jaar geleden hun vaderland verdedigden, in de geschiedenis worden bijgezet. Uitgevoerd door zowel professionele dansers als lokale bewoners van Mudan Township, en met meer dan 500 dagen van fysieke en psychologische training.

When the party is about to end

Director: Hsiang-Yun Huang

Choreography: Ching Hsun Ling, Fan Wu, Hui Wen Yang, Shiou Fen Li, Xiang Tian Wu

Year completed: 2022

Country of production: Taiwan

Duration: 24:21

Het publiek werd bezeten door een jonge Taiwanese cinefiel, en werd naar zijn laatste feest in een bioscoop geleid voor dat hij zelfmoord pleegde in Parijs. De bioscoop draagt het gewicht van de dood, springend tussen een feest, een begrafenis en een kerkhof in droomscènes. De film rouwt om hem en om elk spook in de bioscoop.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

93 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 FOCUS Taiwan The Walker
Cinedans 2022 FOCUS Taiwan Formosan Blue Magpie
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op