Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Gigi la Legge

Gigi la Legge

Alessandro Comodin / CIV, FR, BE, 2022 / 102 min.

Zonnig portret van de Italiaanse wijkagent Gigi, die in zijn lieflijke stadje onderzoek doet naar een treurige reeks zelfmoorden. Gelukkig is er ook tijd om te flirten, met collega’s te kletsen of weg te dromen in zijn woekerende jungletuin.

poster IDFA 2022

Zonnig portret van de Italiaanse wijkagent Gigi, die routineus zijn rondes maakt in een kleine plattelandsgemeente, waar zelden iets gebeurt. Toch speelt er nu een macabere zaak: voor de tweede keer in korte tijd is er iemand voor de trein gesprongen en Gigi – een oom van de filmmaker – stelt een eigen onderzoek in.

De treurige zelfmoordreeks is moeilijk verenigbaar met de lieflijk bloeiende Noord-Italiaanse omgeving en de sprookjesachtige, felgekleurde opnamen. De camera volgt oom agent tijdens zijn ritjes in de politieauto, gezellig kletsend met verscheidene collega’s over verdachte inwoners of gewoon over de liefde, waarbij spontaan samen een lied aanheffen ook tot de mogelijkheden behoort.

Tevreden toert Gigi langs de uitgestrekte akkers, zonnebril op, de arm losjes uit het open raam bungelend, flirtend met Paola, de nieuwe meldkamercentralist, misschien dromend van de geheimzinnige jungle van acaciabomen in zijn achtertuin. Helaas is de buurman minder blij met Gigi’s woekerende woud. Bekroond met de Speciale Juryprijs in Locarno.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alessandro Comodin

Productiejaar

2022

Productieland(en)

CIV, FR, BE

Originele titel

The Adventures of Gigi the Law

Lengte

102 min.

Taal

Italian

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op