Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Goodbye Dragon Inn (Tsai Ming-liang, TW 2003)

Goodbye, Dragon Inn

Ming-Liang Tsai / TW, 2003 / 82 min.

Humoristische, melancholieke film speelt zich af tijdens de laatste uren van een oude bioscoop in Taipei die op het punt staat te sluiten. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur en films die hem hebben geïnspireerd.

Poster goodbye dragon inn eye filmmuseum

In veel films van Tsai Ming-liang zijn de weersomstandigheden extreem: in Goodbye, Dragon Inn regent het pijpenstelen op de avond dat een aftandse bioscoop in Taipei zijn laatste voorstelling beleeft. Op het programma staat Dragon Inn, een klassieke Chinese martial-artsfilm van King Hu uit 1967. Slechts een handvol bezoekers is aanwezig - zij zijn meer in elkaar geïnteresseerd dan in de film.

operateur

Lange shots en schaarse dialogen kenmerken deze melancholische, maar ook zeer humoristische film. Lee Kang-sheng, Tsai's favoriete acteur en alter ego, speelt de operateur. In Tsai's film zijn ook twee oude acteurs te zien die in de originele film van King Hu speelden.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ming-Liang Tsai

Productiejaar

2003

Productieland(en)

TW

Originele titel

Bu san

Lengte

82 min.

Taal

Mandarin Chinese, Japanese

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Tsai Ming-liang

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle films van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God tot Your Face.

Lees meer
The Deserted (VR) (Tsai Ming-liang, TW 2018)
Goodbye dragon inn eye filmmuseum02
Goodbye dragon inn eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op