Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: artwork WOODCRAFT Herbs in Corea (soundwave)

Grachtenfestival en Eye presenteren: WOODCRAFT

Grachtenfestival en Eye presenteren: WOODCRAFT

Klassiek, jazz en wereldmuziek vloeien in elkaar over: de vijf strijkers van WOODCRAFT spelen live bij de nieuwe dansfilm Herbs in Corea van Flip Kwakkel en beelden uit de Bits & Pieces-collectie van Eye.

poster Grachtenfestival en Eye presenteren: WOODCRAFT

Strijkersensemble WOODCRAFT speelt in dit concert onder andere bij de première van Flip Kwakkels dansfilm Herbs in Corea (10’), gebaseerd op de gelijknamige nieuwe compositie van het kwintet. Het vijftal liet zich hiervoor inspireren door de complexe muziek van jazzgrootheden Herbie Hancock en Chick Corea en bouwde een compleet nieuwe muzikale wereld, waarin achter iedere deur weer een andere wereld schuilgaat. Hetzelfde procedé gebruikt Kwakkel voor zijn film: in een wereld van zand is danser Lee Emanuel een ontwakend monster dat van de ene absurdistische werkelijkheid in andere tuimelt.

Bosnimf

De musici spelen ook de compositie ‘Daphne en Apollo’, het klassieke verhaal over de bosnimf die achtervolgd wordt door een verliefde god, bij een verzameling beelden uit de Bits & Pieces-collectie van het filmmuseum. Programmeur Martin de Ruiter stelde de compilatie samen uit de honderden ‘filmsnippers’ die Eye beheert, fragmentjes van film die verloren zijn geraakt en niet meer te identificeren zijn.

WOODCRAFT won afgelopen december de Dutch Jazz Award voor Beste Band en de publieksprijs van de Dutch Jazz & Crossover Competition. Ze speelden onder meer in het Bimhuis en op het Fringe Festival Edinburgh. Vijf strijkers die het begrip strijkkwintet op zijn kop zetten - verwacht improvisatie, gezang, tranen en gelach.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2023

Lengte

60 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)
Woodcraft
Woodcraft
Dutch types 1915 Gaumont

Eye Film Player

Een betoverende mix van ruim 500 korte filmfragmenten uit de eerste dertig jaar van de filmgeschiedenis (1895–1925) met muziek van Martin de Ruiter.

Bezoek de Eye Film Player
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op