Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Roh 617 guillaumetell holdingimage r roh 2014

Guillaume Tell

Live streaming van Rossini’s laatste, baanbrekende opera in een enscenering van The Royal Opera House die heel Londen schokte door de expliciete seksscènes. In de regie van de jonge Italiaan Damiano Michelietto wordt de legende van Willhelm Tell opnieuw leven ingeblazen, in een uitvoering met machtige aria’s, koren en ensembles. In de eerste pauze is er voor de dorstigen een glas prosecco.

Roh 617 guillaumetell holdingimage r roh 2014

De Royal Opera House Live besluit het seizoen met Guillaume Tell, een van de meest veeleisende opera's uit de eerste helft van de 19de eeuw. Met dit werk gaf Rossini in 1829 het startschot voor de 'grand opéra,' die een halve eeuw lang het Parijse operaleven zou beheersen. Niet alleen de omvang (één of meer balletdelen) en de aankleding waren 'groot', maar ook de eisen die werden gesteld aan de uitvoerenden, en die zelfs leidden tot een geheel nieuwe manier van zingen.

Voor de Londense uitvoering tekent de Italiaanse regisseur Damiano Michieletto, die dit seizoen in Amsterdam een spectaculaire enscenering van Rossini's Il viaggio a Reims neerzette. Antonio Pappano, enthousiast voorvechter van deze in alle opzichten 'grote' partituur, dirigeert de voorstelling met in de titelrol de bariton Gerald Finley. De met hoge C's doorspekte tenorpartij van Arnold wordt gezongen door John Osborn, die hier in mei nog te horen was in Berlioz' Benvenuto Cellini. Zijn geliefde Mathilde is in deze productie de sopraan Malin Byström.

Lengte van de voorstelling / eten & drinken De opera duurt van 15.45 tot 20.37 en heeft een pauze om 17.13 en om 18.38 van slechts 16 minuten. Gezien de lange duur van de opera raden wij u aan een versnapering mee te nemen. Eten en drinken is in de zaal toegestaan.Laat u onderdompelen in beeld en geluid alsof u op de beste plaatsen in Covent Garden zit. Tickets à € 22,50 (inclusief een glas prosecco in de eerste pauze); de voorstelling is Nederlands ondertiteld. In Amsterdam exclusief te zien in EYE.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op