Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Hello, It’s Me (Frunze Dovlatyan, SU 1966)

Hello, It's Me

Frunze Dovlatyan / SUHH, 1966 / 136 min.

Een van de ontdekkingen uit het Cannes Classics-programma van het afgelopen jaar, gebaseerd op het leven van de grote Armeense natuurkundige Artem Alikhanyan. Een poëtisch en verrassend erotisch verhaal over verloren liefdes die botsen met oosterse en westerse culturen.

poster Hello, It's Me (Frunze Dovlatyan, SU 1966)

Artyom, een beroemde jonge natuurkundige, is verliefd op Lyusya, een sergeant in het Rode Leger, die plotseling naar het front wordt gestuurd. Ondertussen moet hij op de afgelegen berg Aragats een onderzoekscentrum voor ruimtestralen opzetten, dat van groot oorlogsbelang zou zijn.

Deze derde speelfilm van de Armeense filmmaker Frunze Dovlatyan (1927-1997) draaide in 1966 in de competitie in Cannes, waar de film vorig jaar door het publiek kon worden herontdekt, als een film met prachtig breedbeeldcamerawerk, onvergetelijke melancholische jazzscore en uitzonderlijke acteerwerk.

'Hello, It's Me is echt een heel vreemde film: diepzinnig wetenschappelijk werk wordt afgewisseld met romantiek, verlangen, eenzaamheid, erotiek en een raadselachtige aanvaarding van de werking van het lot.' (The Guardian)

Director’s cut

Deze 4K-restauratie van de film door het National Cinema Center of Armenia en het Image Lab van Locomotive Classics (Letland) is gebaseerd op de cameranegatieven en originele soundtracks. De restauratie is de eerste director’s cut met een nieuwe tweetalige, Armeens-Russische geluidsmix, die de context en taalkundige oorspronkelijkheid van het verhaal behoudt.

Dit is onderdeel van

Details

Not (yet) rated

Regisseur

Frunze Dovlatyan

Productiejaar

1966

Productieland(en)

SUHH

Lengte

136 min.

Taal

Armeens, Russisch

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Restored & Unseen

Zet een paar filmliefhebbers bij elkaar en binnen de kortste keren gaat het gesprek over titels die nodig moeten worden ingehaald of juist teruggezien. Bij voorkeur op het grote doek, van erkende meesterwerken tot vergeten pareltjes. Restored & Unseen komt aan die vraag tegemoet, met tweewekelijkse voorstellingen van gerestaureerde klassiekers en herontdekte films, toegelicht door Eye-programmeur Leo van Hee of speciale gasten.

Lees meer
campagnebeeld Restored & Unseen
still Hello, It’s Me (Frunze Dovlatyan, SU 1966)
still Hello, It’s Me (Frunze Dovlatyan, SU 1966)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op