Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Hidden Agenda (Ken Loach, GB 1990)

Hidden Agenda

Ken Loach / GB, 1990 / 107 min.

De moord op een Amerikaanse activist door de Noord-Ierse politie onthult een politieke samenzwering in deze sterke thriller van Ken Loach. Winnaar van de Grote Juryprijs in Cannes, met Frances McDormand in een van de hoofdrollen.

poster Hidden Agenda (Ken Loach, GB 1990)
In ijzingwekkend explosieve Hidden Agenda combineert Ken Loach zijn politieke engagement met het thrillergenre. Wanneer een Amerikaanse burgerrechtenactivist (Brad Dourif) in Noord-Ierland wordt vermoord, brengt het onderzoek naar zijn dood een samenzwering aan het licht die reikt tot de top van de regering. Loach strikte een cast vol met bekende acteurs, onder wie Frances McDormand en Brian Cox.

Loach liet zich inspireren door The Stalker Inquiry, waarin John Stalker (in de film gespeeld door Cox) onderzoek deed naar de dood van vermoedelijke leden van de IRA, waarna hij onder verdachte omstandigheden van de zaak werd gehaald. Loach voegde aan het strakke scenario één geïmproviseerde scène toe, waarin iemand in de straten van Dublin wordt ontvoerd, terwijl echte voorbijgangers zich er niet van bewust waren dat er een film werd opgenomen. Loach keerde in 2006 terug naar The Troubles in zijn Gouden Palm-winnaar The Wind That Shakes the Barley, over twee broers die zich aansluiten bij de IRA.

Vertoning op 35mm uit de Eye-collectie, bij het zomerprogramma rond Joel en Ethan Coen, die ook vaak samenwerken met actrice Frances McDormand.

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Ken Loach

Productiejaar

1990

Productieland(en)

GB

Originele titel

Hidden Agenda

Lengte

107 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

The Coen Brothers Complete

Deze zomer staat in het teken van Joel en Ethan Coen, de bekendste buitenbeentjes van Hollywood. Eye vertoont een ruime selectie speelfilms van de broers, plus Joel’s en Ethans favoriete films.

Lees meer
campagnebeeld The Coen Brothers Complete
still Hidden Agenda (Ken Loach, GB 1990)
still Hidden Agenda (Ken Loach, GB 1990)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op