Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Amazona 2015 08 18

IDFA - Amazona

Clare’s moeder verruilde het gezinsleven voor een afgezonderd bestaan in de jungle. Nu Clare zelf moeder wordt, confronteert ze haar met die keuze.

Idfa poster a4 licht

Wat maakt je een goede moeder? Filmmaker Clare Weiskopf staat op het punt om een kind te krijgen en besluit haar moeder Val te bevragen over haar kijk op het ouderschap en de keuzes die zij daarin heeft gemaakt. Na een zwervend hippiebestaan met man en kinderen besloot Val om in haar eentje de Colombiaanse jungle in te trekken. Ze liet de elfjarige Clare en haar broertje achter bij haar ex-man in de stad, duizend kilometer verderop.

Clare zoekt Val op in haar paradijselijke habitat: het Colombiaanse Amazonegebied. Ze filmt hoe haar moeder in een houten hut armbandjes weeft, op de brommer naar de markt rijdt en vis bereidt op een houtvuurtje. Waarom koos Val destijds voor die vrijheid, terwijl haar twee kinderen haar ook hard nodig hadden? Boeiende confrontatie van de in schuld en opoffering gedrenkte mores rondom het moederschap en de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Is het een vanzelfsprekende daad van liefde om voor je kind te kiezen, of is je eigen leven uiteindelijk het allerbelangrijkst?

(idfa)

Details

Amazona mvi 9999d
Amazona val
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op