Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Elsa

IDFA Junior: Middag

IDFA 2022: IDFA Junior Middag

Het familieprogramma van IDFA voor kinderen vanaf 12 jaar, met de jeugddocumentaires Oasis, The Garbage Man, Elsa en een klassieker. Met makers en hoofdpersonen. Dit programma is in het Nederlands. Kaarten zijn €8,50. 

poster IDFA 2022
Het middagprogramma van IDFA voor kinderen vanaf 12 jaar met pareltjes van jeugddocumentaires. We kijken drie films uit het huidige IDFA programma en een klassieker uit een eerder festival. De kinderen krijgen de kans om makers en hoofdpersonen de hemd van het lijf te vragen. Dit programma is in het Nederlands.

Naast het filmprogramma vinden er in de foyer van Eye een workshop en andere leuke activiteiten plaats. Kaartjes zijn € 8,50.

Programma

 • Still Oasis

  Oasis (Justine Martin, CA 2022, 15')

  Samen kamperen in het bos, dat vindt de tweeling Raphaël en Rémi het allermooist. Maar vanwege Raphaëls verstandelijke beperking zullen hun wegen in de toekomst verder uit elkaar gaan. Tijdens een laatste zomer lijkt het of de tijd nog even stilstaat.

 • Still The Garbage Man

  The Garbage Man (Laura Gonçalves, PT 2022, 12')

  In vloeiende lijnen getekende korte documentaire over Manel Botão, de oom van de filmmaker. Tafelgesprekken met familieleden schetsen een portret van een bijzondere man tijdens een donkere periode in de Portugese geschiedenis.

 • Still Elsa

  Elsa (Julia Jansch, US 20220, 15')

  Aanstekelijk portret van instagramberoemdheid en rolmodel Elsa uit Kenia, die tijdens de pandemie de aandacht trok met haar vrijmoedige, oprechte filmpjes. Maar ook altijd ‘jezelf zijn’ eist zijn tol.,

 • Champ (Cassandra Offenberg, 2019, 16')

  Stoere jeugddocumentaire over veertienjarig kickbokstalent Esma, die ’s werelds beste vechter wil worden, maar ook constante angst heeft om haar ernstig zieke moeder te verliezen.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

136 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op