Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Olmo 1

IDFA - Olmo and the Seagull

Actrice moet kiezen tussen podium en moederschap, wordt bijna gek en groeit via re-enactment, bekentenis en klassiek theater in haar nieuwe rol.

Idfa a0 zwart press new 41

Een zwangere vrouw verliest vaak tanden, doordat het ongeboren kind kalk aan haar lichaam onttrekt. De kennis die Olivia dit vertelt, doet er heel laconiek over, terwijl er voor de jonge actrice niets schouderophalends aan is.

Die baby kan haar niet alleen haar tanden kosten maar ook de hoofdrol in Tsjechovs De meeuw, haar carrière, haar alles. Het aanstaande moederschap blijkt een hel voor de vrouw die als kind al zei dat ze het gevoel had niet te bestaan zonder een publiek. Als een Noord-Amerikaanse tournee aan haar voorbijgaat, denkt ze gek te worden, net als het personage Nina in Tsjechovs toneelstuk. Olmo and the Seagull kan gezien worden als een vorm van exorcisme.

Olivia en haar vriend Serge spelen die intense periode uit hun leven na, afgewisseld met spontane improvisaties en een eerdere opvoering van Virginia Woolfs Mrs Dalloway. In een voice-over leest Olivia delen van haar dagboek voor. Soms breken de regisseurs van de film in en wordt duidelijk hoe gelaagd de werkelijkheid is waar we naar kijken. Waar het acteren stopt en het echte leven begint is onduidelijk – en spelen we niet altijd een rol? Anderzijds vormt de film voor Olivia een brug tussen haar theaterleven en haar nieuwe bestaan als moeder.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op