Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Along with the gods

Imagine - Along With the Gods: The Two Worlds

Kim Yong-hwa / KR, 2017 / 139 min.

Een brandweerman moet zeven rechtszaken winnen in het hiernamaals in een spectaculair gedurfd en bemoedigend modern sprookje.

Adam sacco awtg01

Wanneer brandweerman Kim Ja-hong tijdens zijn werk komt te overlijden, wordt hij verwelkomd door drie wachters die zijn gidsen door het hiernamaals blijken te zijn. Er wordt hem verteld dat hij in aanmerking komt voor reïncarnatie, omdat hij tijdens zijn leven een toonbeeld van deugdzaamheid was. Maar dan moet hij wel eerst vrijgesproken worden in zeven processen in zeven verschillende lagen van de hel. Een spectaculair gedurfd en bemoedigend modern sprookje.

Het grootste deel van Along With the Gods vindt plaats in een fantastisch over-the-top hiernamaals (dat eruit ziet als een mengeling van Mortal Kombat, Mad Max en Spirited Away), bevolkt door goden die de zonden van de overledenen bestraffen. Het verhaal doet denken aan A Christmas Carol, met een hoofdpersoon die door zijn verleden en heden wordt geleid om in de toekomst herboren te kunnen worden. Onderweg overdenkt hij de gevolgen van daden uit zijn verleden die nu een belemmering vormen voor zijn toonbeeld-status. Onder deze fantastische laag, vol gevechten, goden en geesten, vind je uiteindelijk een familie-melodrama met serieuze morele dilemma”s, waarin onderwerpen als euthanasie, militaire mishandeling en verzwegen moorden aangeroerd worden.

Details

Regisseur

Kim Yong-hwa

Productiejaar

2017

Productieland(en)

KR

Originele titel

신과함께-죄와 벌

Lengte

139 min.

Drager

DCP

Awtg official still4
Awtg official still5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op