Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Faults still1

Imagine - Faults

Riley Stearns / US, 2014 / 89 min.

Deprogrammeur neemt een jong sektelid onderhanden in een sinistere thriller die op sublieme wijze naar een huiveringwekkende finale zigzagt.

Poster faults

Na het opbouwen én weer kwijtraken van zijn reputatie als expert op het gebied van hersenspoeling en bezetenheid in sektes, verkeert Ansel op een dieptepunt. Hij wordt ingehuurd door de ouders van Claire, die zich aangesloten heeft bij een sekte die Faults heet. Ansel accepteert de deprogrammeerklus en sluit zichzelf en Claire op in een kamer. Sinistere thriller die op sublieme wijze naar een huiveringwekkende finale zigzagt.

Dit regiedebuut van Riley Stearns bestaat grotendeels uit twee acteurs in één hotelkamer. Dat vereist een ijzersterke regie, en Stearns stelt hierin niet teleur. Door een uitgerangeerde sekte-expert, die vecht voor erkenning en zijn honorarium nodig heeft, te plaatsen tegenover de jonge Claire, die zowel zelfvertrouwen als een diepe onzekerheid uitstraalt, creëert hij een verbaal slagveld, waarin geen van beiden het zich kan veroorloven om te verliezen. Een mooie toegevoegde laag aan het verhaal is dat de meester van het deprogrammeren gaandeweg zélf een soort sekteleider is geworden. Naast de twee uitstekende hoofdrolspelers wordt de film voortgestuwd door een scenario dat de kijkers in het ongewisse laat en blijft zigzaggen op weg naar zijn huiveringwekkende laatste twist.

Details

Regisseur

Riley Stearns

Productiejaar

2014

Productieland(en)

US

Lengte

89 min.

Taal

Engels

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op