Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Werewolf still 02

Imagine - Wilkolak

Adrian Panek / PL, 2018 / 88 min.

Jonge overlevenden van een concentratiekamp krijgen te maken met nieuwe gruwelen in een allegorische oorlogsthriller die zowel een coming-of-age-verhaal als een verhaal over overleven is.

Imagine 2019 poster 72dpi

Nadat een kamp in het oosten van Polen bevrijd is door het Rode Leger, vinden acht vrijgelaten kinderen onderdak in een vervallen landhuis. Maar ook hier dreigt gevaar, want de kamphonden zijn eveneens vrijgelaten. Agressief en op zoek naar voedsel dwalen ze door het huis. Allegorische oorlogsthriller is zowel een coming-of-age-verhaal als een verhaal over overleven.

Wilkolak, gecoproduceerd door Imagine”s oprichter Jan Doense, is een fraaie mix van genrefilm, oorlogsfilm en coming-of-age-drama. Voor een deel lijken de kinderen op de honden, want ook zij zijn bereid te vechten voor eten en hun plek in de roedel. Maar de film gaat ook over de strijd tussen mens en hond, waarbij de kinderen de onderdanige aard af moeten schudden die er in het kamp ingehamerd is. Regisseur Adrian Panek voegt genre-aspecten aan de film toe om een gevoel van gevaar te creëren bij wat in wezen een strijd is om de menselijkheid terug te winnen.

16 april met Q&A met regisseur Adrian Panek en coproducent Jan Doense

Details

Regisseur

Adrian Panek

Productiejaar

2018

Productieland(en)

PL

Originele titel

Wilkolak

Lengte

88 min.

Taal

Pools

Werewolf still 04
Werewolf still 05
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op